I 2016 deltok 4889 mennesker på totalt 64 gudstjenester søndager og helligdager.

– Besøkstallene har gått langsomt, men jevnt nedover. Det er en kjerne som møter opp nærmest hver gang, også kommer det flere i forbindelse med for eksempel utdeling av 4- og 6-årsbok og presentasjon av konfirmanter, sier Magnar Solbakken, kirkeverge i Nordreisa.

– Dåp gjør at tallene svinger mest, da dette kan variere fra år til år. Det er vanskelig å sammenligne den ene gudstjenesten med den andre, men på høytidsdager er det mye folk, legger han til.

– Folk velger hvilken gudstjeneste de går på

Solbakken sier han ikke har inntrykk av at det foregår noen boikott i bruk av kirka.

– Vi har ikke inntrykk av at det foregår en boikott. Boikott er at noen, gjerne ledere, oppfordrer sine til det ene eller andre. Det opplever vi ikke at er tilfellet, men folk velger hvilken gudstjeneste de går på. Når det er sagt, så er det ikke tvil om at den konservative delen av menigheten foretrekker en konservativ prest – og motsatt. Også har man den kjernen som går uansett hvem som er prest, og den kjerna er ganske stor. Det er i tillegg noen som foretrekker den ene typen liturgi, og vi er fornøyde med denne inndelingen av liturgien vi har i Nordreisa, sier han.

Solbakken har lest Arnhild Andreassens leserinnlegg.

– Leserinnlegget til Arnhild er veldig godt og presist, og hun beskriver situasjonen godt.