Politiet rykket ut til Nordnestunnelen i Kåfjord i 11.00-tiden tirsdag i forbindelse med røykutvikling inne i tunnelen. Politiet valgte å evakuere tunnelen, som skal stå ferdig på høstparten 2018.

- Arbeiderne kjente sviddlukt inne i tunnelen. Da har vi rutiner for å evakuere, sier prosjektleder Gudmund Løvli i Statens vegvesen til Framtid i Nord.

I 14.00-tiden ble det imidlertid klart at det ikke var snakk om noen brann i tunnelen.

- Jeg har ikke fått noen rapport på at det var noen brann. Noe har kanskje ulmet, men nå går vi snart inn i tunnelen igjen og fortsetter arbeidet, sier Bjørn Roar Mannsverk, byggeleder for tunnelen.

Mye mannskap

- - Jeg vet ikke detaljer om hva som har forårsaket sviddlukten. Men vi kan si at situasjonen er under kontroll, sier brannsjef Nils Arnold Nilsen i Nord-Troms brannvesen i 14.00-tiden.

Da hadde mannskap fra både Skibotn, Manndalen, Birtavarre og Olderdalen gjennomsøkt tunnelen fra begge sider - både i bil og til fots.

- VI ønsket å være godt bemannet ettersom det var vanskelig å si hvordan aksjonen ville arte seg. Men det har gått bra, sier Nilsen, som understreker at tunnelen ble evakuert på forskriftsmessig vis.

20-30 mann

Løvli var på stedet - på Nordnessiden av tunnelen - og kunne i 11.30-tiden melde at brannvesenet er på tur inn i tunnelen.

- Det er ganske mange som er evakuert fra tunnelen. 20-30 stykker, sier Løvli, som på det tidspunktet ikke kunne si hva som hadde forårsaket røykutviklingen.

- Jeg vet ikke om det kan være en kabel eller noe.

Ingen kom til skade som følge av røykutviklingen i tunnelen - som går fra Nordnes til Manndalen på E6.

Byggeleder Bjørn Roar Mannsverk sier til Framtid i Nord at man evakuerte med én gang man merket røyklukten.

- Det er foreløpig usikkert om det er en brann eller ikke. Men alt av folk - rundt 30 mann - er evakuert, sa Mannsverk til Framtid i Nord i 11.50-tiden.

Han understreker at man ikke tar noen sjanser når det er snakk om brann i tunnel.

- Tunnelbrann er meget alvorlig. Bare det er en mistanke om noe sånt, så er det evakuering. Så får brannvesenet, som er proffe, se om det er noe, sier Mannsverk.