Fylkestinget i Troms har vedtatt å heve aldersgrensen på barnebillett fra 16 til 18 år for all kollektivtrafikk i Troms, og vedtaket trer i kraft onsdag 22.mars. Det melder Troms Fylekskommune i dag i en pressemelding.

Nestlederen for ungdommens fylkesråd, Victoria Figenschou Mathiassen er svært fornøyd. Sammen med resten av ungdommen er dette en sak de har jobbet for en tid.

- Vi er svært lykkelige for at politikerne har lyttet til ungdommen og innført tilbudet. Dette er en konkret og etterlengtet sak som har vært satt på dagsorden hos både ungdom fra distrikt og by lenge, og har i tillegg til å være praktisk for ungdom et miljøaspekt. Billigere buss er attraktiv buss, og jo flere vi får til å utnytte og tilvenne seg busstilbudet, jo flere lar bilen stå, sier Figenschou Mathiassen.

– Et viktig grep

Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp), uttrykker også tilfredshet med at man har fått hevet grensa.

- For fylkesrådet er heving av aldersgrensa for barnebillett til 18 år et av flere viktige grep innen kollektiv, der vi ønsker å legge til rette for at enda flere velger å reise kollektivt, sier han.

- Antall kollektivreiser i Troms steg i fjor med 4,6%, noe som er veldig bra. Over 12 millioner kollektivreiser i 2016 gjør Troms til er godt kollektivfylke, men vi vil bli enda bedre, sier fylkesråden.

Ungdom mer avhengig av kollektivtransport

Ungdommens fylkesråd, som er et partinøytralt organ, sammensatt av ungdom fra hele Troms, har stor tro på at billigere kollektivbilletter vil gi flere unge gode kollektivvaner.

- Det er veldig få fylker som har en slik praksis for barnebilletter, og det er svært gledelig at fylkespolitikerne i Troms vil tilrettelegge for at flere skal reise kollektivt. Det er særlig viktig å tilrettelegge for at barn og unge kan reise kollektivt, da de er en sårbar gruppe økonomisk, og de er mer avhengig av et godt kollektivtilbud enn voksne som har eget førerkort, sier Victoria Figenschou Mathiassen.

BEDRE TIDER: Fra og med i dag er også 16 og 17 åringen barn når de reiser med båt og buss i Troms. Fra venstre: Vebjørn Vinjar Karvonen (Storfjord), Ivar B. Prestbakmo (Sp), Victoria Figenschou Mathiassen (Skjervøy) og Martin Gamst Johnsen (Tromsø). Foto: Kine Moxness Sandnes/Troms fylkeskommune