Fylkestinget i Troms har vedtatt å heve aldersgrensen på barnebilletter fra 16 til 18 år. Vedtaket trer i kraft 22. mars. Nestleder for ungdommens fylkesråd, Victoria Figenschou Mathiassen synes det er på tide at denne endringen er kommet

-Det er ulogisk at man skal betale voksenbillett på bussen, men når man går av bussen er man barn igjen, sier nestlederen og synes det er rett og rimelig at man som barn faktisk betaler for barnebillett, sier hun.

-Dette er et signal om at fylket tar ungdommen på alvor, og det legger til rette for at flere bruker buss, båt og ferge, mener nestlederen.

Nestlederen forteller at dette har vært en sak som ungdommens fylkesråd har jobbet med i lengre tid.

-Det har blitt tatt opp i mange år på fylkestinget, og det er mange ungdomsråd som synes denne saken er viktig. Vi har påvirket så godt vi kan, det er en sak som er ønsket av ungdommer, vi har fast taletid på 20 minutter på fylkestinget, og der har vi tatt opp saken flere ganger, sier Mathiassen

Mathiassen sier at det er noe å gå på og det er alltid et forbedringspotensial når det gjelder kollektivtrafikken, men at tilbudet i Troms er godt. Samtidig vil hun rose fylkespolitikerne som nå tar ungdommen på alvor og mener det er et flott tiltak.