Bildet er fra Storhaugen i Djupvik Illustrasjonsfoto: Jan Arild Hansen

Bildet er fra Storhaugen i Djupvik Illustrasjonsfoto: Jan Arild Hansen

Nå kan du få SMS om snøskredfaren

NVE har i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt utviklet en abonnementsløsning for varsler om naturfare.

Det betyr at du kan abonnere på  både snø-, flom- og jordskredvarsel via e-post eller SMS.

- Ønsker du å motta flom- eller skredvarsel, er det bare å gå inn og velge hvilke varsel man vil motta og hvordan, oppfordrer seksjonssjef i NVE Hervé Colleuille i en pressemelding.

Linken du må følge for å abonnere på varsel finner du her.

Åpen for alle

Tjenesten er gratis og åpen for alle. Du velger selv hvilke varsler du ønsker å motta; flom, jordskredfare (jord-, sørpe- og flomskredfare) og/eller snøskredfare. Du velger også hvilke geografiske områder du ønsker å motta varsel for, varslingsnivå og om du vil motta varsel på e-post og/eller SMS.

- Vi har laget denne tjenesten for at beredskapsaktører, transportmyndigheter, nødetater, media og andre skal få mulighet til å motta flom- og skredvarsel med en gang varslene er publisert på varsom.no, sier Colleuille.

Hensikten med tjenesten er å bidra til økt samfunnssikkerhet, ved at informasjonen blir raskt tilgjengelig. I tillegg jobber NVE også nå med en løsning for abbonnement på OBS- og ekstremvarsel fra Meteorologisk institutt som er relevante for flom og skredfare.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Åpner tidlig i juni

Åse Hansen har ambisjoner om at folkebiblioteket på Lyngseidet kan åpne igjen en av de første dagene i juni måned.

Fortsatt sol i vente, men etter helga snur det

Hele helga får vi bruk for solbriller, men mandag blir det nedbør.

Nå får du eVG med på kjøpet

Alle digitale abonnenter har nå fått VGs e-avis med på FiN-kjøpet.

Nergård kjøpes opp

Norsk Sjømat og Samherji kjøper seg opp til henholdsvis 60,1 og 39,9 prosent eierandel i Nergård.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis