Bildet er fra Storhaugen i Djupvik Illustrasjonsfoto: Jan Arild Hansen

Bildet er fra Storhaugen i Djupvik Illustrasjonsfoto: Jan Arild Hansen

Nå kan du få SMS om snøskredfaren

NVE har i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt utviklet en abonnementsløsning for varsler om naturfare.

Det betyr at du kan abonnere på  både snø-, flom- og jordskredvarsel via e-post eller SMS.

- Ønsker du å motta flom- eller skredvarsel, er det bare å gå inn og velge hvilke varsel man vil motta og hvordan, oppfordrer seksjonssjef i NVE Hervé Colleuille i en pressemelding.

Linken du må følge for å abonnere på varsel finner du her .

Åpen for alle

Tjenesten er gratis og åpen for alle. Du velger selv hvilke varsler du ønsker å motta; flom, jordskredfare (jord-, sørpe- og flomskredfare) og/eller snøskredfare. Du velger også hvilke geografiske områder du ønsker å motta varsel for, varslingsnivå og om du vil motta varsel på e-post og/eller SMS.

- Vi har laget denne tjenesten for at beredskapsaktører, transportmyndigheter, nødetater, media og andre skal få mulighet til å motta flom- og skredvarsel med en gang varslene er publisert på  varsom.no , sier Colleuille.

Hensikten med tjenesten er å bidra til økt samfunnssikkerhet, ved at informasjonen blir raskt tilgjengelig. I tillegg jobber NVE også nå med en løsning for abbonnement på OBS- og ekstremvarsel fra Meteorologisk institutt som er relevante for flom og skredfare.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Hit tar ordførerne deg med i år

Ut i Nord arrangerer ordførerturer, også i sommer.

Kreftsyke Therese kan få behandlingen hjemme

Takket være Røde Kors og en gavmild befolkning slipper kreftrammede i Nordreisa nå å reise til Tromsø for å få cellegift.

Vil bruke 30.000 på sjømatbrosjyre

Skjervøy sender mye sjømat ut av kommunen. Nå vil kommunen synliggjøre det bedre.

- Det er samlet inn store mengder skrot

Søppelaksjonen i Skjervøy kommune er avsluttet.

Fikk stipend fra ny Nord-Troms ordning

23-årige Silje Kristiansen fra Lyngen har mottatt stipend fra Nord-Troms.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis