Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Skiløpere utløste 14 skred i påska

Til sammen 25 personer på ski eller skuter utløste 14 skred i påsken. Seks personer ble tatt av skred, men ingen skadd. Én omkom da en snøskavl brakk.

Snøskredvarslingen registrerte 14 skred påskeuken 2017. En person mistet livet etter en fallulykke grunnet skavlbrudd ved Litleskjorta i Møre og Romsdal, skriver varsom.no.

I fjor registrerte Snøskredvarslingen to skredhendelser med totalt to involverte personer. Også i fjor var det en som omkom da en skavl brakk.

Varsom.no advarer mot å gå ut på eller under snøskavler, og mot å oppholde seg i heng under skavler, spesielt hvis det har blåst og snødd mye.

Troms fylke topper listen med seks registrerte skred hvor mennesker har vært involvert denne påsken. I tillegg ble to skred registrert i Nordland. I resten av landet ble det registrert to skred i Hordaland og to i Møre og Romsdal, mens det i Buskerud og Sør-Trøndelag ble registrert ett skred som ble utløst av mennesker.

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Hit tar ordførerne deg med i år

Ut i Nord arrangerer ordførerturer, også i sommer.

Kreftsyke Therese kan få behandlingen hjemme

Takket være Røde Kors og en gavmild befolkning slipper kreftrammede i Nordreisa nå å reise til Tromsø for å få cellegift.

Vil bruke 30.000 på sjømatbrosjyre

Skjervøy sender mye sjømat ut av kommunen. Nå vil kommunen synliggjøre det bedre.

- Det er samlet inn store mengder skrot

Søppelaksjonen i Skjervøy kommune er avsluttet.

Fikk stipend fra ny Nord-Troms ordning

23-årige Silje Kristiansen fra Lyngen har mottatt stipend fra Nord-Troms.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis