Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Skiløpere utløste 14 skred i påska

Til sammen 25 personer på ski eller skuter utløste 14 skred i påsken. Seks personer ble tatt av skred, men ingen skadd. Én omkom da en snøskavl brakk.

Snøskredvarslingen registrerte 14 skred påskeuken 2017. En person mistet livet etter en fallulykke grunnet skavlbrudd ved Litleskjorta i Møre og Romsdal, skriver varsom.no.

I fjor registrerte Snøskredvarslingen to skredhendelser med totalt to involverte personer. Også i fjor var det en som omkom da en skavl brakk.

Varsom.no advarer mot å gå ut på eller under snøskavler, og mot å oppholde seg i heng under skavler, spesielt hvis det har blåst og snødd mye.

Troms fylke topper listen med seks registrerte skred hvor mennesker har vært involvert denne påsken. I tillegg ble to skred registrert i Nordland. I resten av landet ble det registrert to skred i Hordaland og to i Møre og Romsdal, mens det i Buskerud og Sør-Trøndelag ble registrert ett skred som ble utløst av mennesker.

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Åpner tidlig i juni

Åse Hansen har ambisjoner om at folkebiblioteket på Lyngseidet kan åpne igjen en av de første dagene i juni måned.

Fortsatt sol i vente, men etter helga snur det

Hele helga får vi bruk for solbriller, men mandag blir det nedbør.

Nå får du eVG med på kjøpet

Alle digitale abonnenter har nå fått VGs e-avis med på FiN-kjøpet.

Nergård kjøpes opp

Norsk Sjømat og Samherji kjøper seg opp til henholdsvis 60,1 og 39,9 prosent eierandel i Nergård.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis