For tida er det ti elever på Trollvik skole fordelt på 1.-7. trinn, men til høsten er det bare meldt opp åtte elever. Kommunestyret i Kåfjord skal holde et ekstraordinært møte angående skolens framtid i mai, og høringsfristen var 28. april.

Bjørn Inge Mo (Ap) sier til Framtid i Nord at Kåfjord Arbeiderparti enda ikke har drøftet hva de vil gjøre, men han synes det er overraskende at saken igjen skal opp til vurdering.

– Vi har ikke drøftet dette i partiet hos oss. Men jeg synes det er pussig at den saken kommer opp nå, for det er ikke så lenge siden vi foreslo å redusere skolestruktur, og da ble det klagd til Fylkesmannen. Imens nå skal den kanskje legges ned, sier Mo til Framtid i Nord.

Vanskelig for Ap

Mo sier det er vanskelig for Kåfjord Ap å godta en permanent nedleggelse av Trollvik skole.

Både Kåfjord Ap og Kåfjord Sp gikk til valg for å beholde skolestrukturen.

– Det er veldig overraskende at denne saken kommer opp – med de høylytte garantiene vi fikk fra ordføreren og Senterpartiet tidligere. De gikk til valg på å ikke røre skolestrukturen. Det har vi også gjort, derfor blir det vanskelig for arbeiderpartiet å være med på en permanent nedleggelse, sier han.

En viktig sak

Det lave elevtallet kommer av at de fleste foreldrene har valgt å ha sine barn på privatskolen i Indre Kåfjord. Den kristne privatskolen startet opp høsten 2016 på Skattvoll.

– Nå er det under to år etter kommunestyrevalget, og de fleste i styret har lovet at de ikke vil gjøre noe med skolestrukturen – også kommer det en sak om nedleggelse. Samtidig har denne usikkerheten gjort at det er etablert en privatskole, sier Mo.

– Dette er en vanskelig sak og det er ingenting som engasjerer så mye.

– Hvorfor tror du at så mange foreldre har flyttet sine barn fra Trollvik skole?

– Det tror jeg de kan svare best selv på. De gjorde en kjempeinnsats for å bevare skolen, men når den var berget etablerte de en privatskole. Hva bakgrunnen for det er, kan de selv fortelle, sier Mo.

Våren 2016 forventet Kåfjord kommune rundt 45 elever på Trollvik skole, men etter oppstart av Indre Kåfjord barne- og ungdomsskole, er antall elever betydelig redusert ved barneskolen i Trollvik.

UTFORDRENDE: – Dette er en vanskelig sak og det er ingenting som engasjerer så mye, sier Bjørn Inge Mo (Ap). Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø