Navs tall for april viser at Kvænangen har fire prosent arbeidsledighet. Det er høyest i fylket, og dobbelt så høyt som Troms-gjennomsnittet på to prosent.

Storfjord ligger sedvanlig lavt på arbeidsledighetsstatistikken med bare 1,1 prosent ledige. Bare Bardu har lavere registrert ledighet med 0,9 prosent. De øvrige Nord-Troms-kommunene ligger 2,3 og 3,4 prosent ledighet.

Til sammen er det 1765 helt uten arbeid i fylket ved utgangen av april. Det er 124 færre enn på samme tid i fjor. Og nedgangen er ifølge Nav størst blant ungdom.

Ifølge pressemeldingen fra Nav har ledigheten innen butikk- og salgsarbeid, kontorarbeid, reiseliv og transport, og barne- og ungdomsarbeid er redusert betydelig i forhold til april i fjor.

– Utviklingen er gledelig, men det er mangel på kvalifisert arbeidskraft i en rekke næringer, sier fungerende fylkesdirektør i NAV Troms, Bente Ødegaard i pressemeldingen, og fortsetter:

- For eksempel er det veldig stor etterspørsel etter fagarbeidere innenfor Bygg- og anlegg og helsefagarbeidere. Dette burde gi ungdom en pekepinn på yrkesvalg som gir sikre framtidsutsikter på arbeidsmarkedet.