Line Berglund har et stort ønske å flytte til Lyngen eller Kåfjord med sine to barn, en gutt på tre år og en jente som skal starte på skolen til høsten.

Det som står i veien for planene til Berglund er at hun så langt ikke har funnet et passende småbruk.

– Jeg har pløyd Finn.no i et helt år. Jeg kom over et småbruk i Olderdalen, men jeg var akkurat for sen for å sikre meg det, forteller hun.

Nå håper hun å komme i kontakt med folk som vet om gamle småbruk som er tilgjengelige eller som vurderer å selge.

– Jeg tror nok det er mange som vet om eiendommer eller sitter på gamle bruk de ikke har lagt ut for salg. Kanskje det er noen som ikke er på sosiale medier eller som ikke vil selge til hytteturister, sier hun.

Gjør alt selv

Berglund er opprinnelig fra Kvaløya og er for tiden bosatt der, men hun håper å finne noe aktuelt i Kåfjord eller Lyngen, gjerne i Olderdalen eller på Lyngseidet.

– Det er mye trafikk i området der vi bord nå. Barna har alltid vært vant med god plass, så dette er bare midlertidig, sier hun.

Hun har tidligere vært med og drevet gårdsbruk med kjøttproduksjon, og hun har jobbet som anleggsgartner. Berglund ser ikke for seg å drive med noe storproduksjon dit hun eventuelt flytter.

– Jeg er avhengig av at det ikke er så stort siden jeg er alene. Det gjør ingenting om det er litt forfallent, jeg fikser alt selv, sier hun.

Berglund og barna har to ponnier. På det framtidige småbruket ønsker Berglund også å ha noen sauer og høns.

– Det trenger ikke være enormt. Bare slik at man kan arbeide litt.

Drømmeplassen

I oppveksten har Berglund vært mye i Lyngen, og spesielt på Lyngseidet der hun har familie.

–  Farmoren min bor på Lyngseidet og hun er en stor grunn til at jeg ønsker meg til Kåfjord eller Lyngen. Jeg var mye der som barn, da var det drømmeplassen på jord, forteller hun.

ponnier: Den lille familien har to ponnier. Dette bildet er tatt i Olderdalen.