Leder Geir Pollestad (Sp) i næringskomiteen på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Leder Geir Pollestad (Sp) i næringskomiteen på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

- Regjeringen svikter norsk matproduksjon

Brudd i forhandlingene om årets jordbruksoppgjør.

Forhandlingene om årets jordbruksoppgjør mellom Staten og bøndenes organisasjoner endte med brudd. Dette var de første forhandlingene etter at Stortinget vedtok nye mål for norsk jordbruk.

- Det er overraskende at staten ikke har klart å innfri de klare føringene Stortinget har gitt om jordbrukspolitikken, blant annet om at inntektsgapet mellom bønder og andre gruppe skulle reduseres. Regjeringen har feilet når det gjelder å satse på norsk mat, sier Senterpartiets landbrukspolitiske talsperson Geir Pollestad.

Regjeringen skal legge fram sak for Stortinget om jordbruksoppgjøret, og den skal behandles før sommeren.

- Senterpartiet forventer at Stortinget tar ansvar for at årets jordbruksoppgjør blir i tråd med de føringer som ligger i den ferske jordbruksmeldingen. Det vil si å redusere inntektsgapet til andre grupper, en særlig satsing på små- og mellomstore bruk og for å sikre et landbruk i hele landet, sier Pollestad.

- Det skal ikke ramme norske bønder at regjeringen ikke evner å innfri den jordbrukspolitikken som Stortinget har vedtatt. Derfor vil Senterpartiet sørge for at årets jordbruksoppgjør gjennom behandlingen gir norske bønder en skikkelig inntektsutvikling.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

81 år gamle Jensine forsvant fra familien under evakueringa

Nå får hun sitt minnesmerke

I flere år ante ikke familien hvor det var blitt av bestemor Jensine, som tyskerne brutalt tok under evakueringen.

Feirer suksessen rundt Arctic Race

Det har vært en lang prosess å få Arctic Race of Norway til Nord-Troms og Lyngen. Fredagen før det hele braker løs ønsker Lyngen kommune, Aurora Spirit og Lerøy Aurora å gjøre stas på alle samarbeidspartnere og politikere i Nord-Troms.

Ønsker ikke el-sykling til fjells:

– Vi kan ikke trø ned det vi skal leve av

Roald Hjalmarsen er ikke begeistret for at Lyngen Lodge tilbyr turistene turer til fjells med el-sykkel. – For meg er dette som å vifte med en rød klut.

- Vi vil fortsatt slite med tåka

Tåka ser ikke ut til å gi seg med det første.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis