(Foto: Erik Johansen / NTB scanpix)

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Nå risikerer du bot om du ikke har lagt om

Fra og med i dag risikerer du å få bot om du ikke har lagt om til sommerdekk.

Kulde og snøfall har gjort at mange har ventet med å legge om til sommerdekk.

Nå kan derimot bilistene vente seg bot om de blir stoppet i kontroll.

- Vi har hatt litt snøvær som har utsatt dekkskiftet for de fleste. Det er vær og føreforhold man skal sko seg etter, men når det nå har blitt varmere vær har man ingen grunn for å ikke legge om, sier Roy-Tore Meyer, som er operasjonsleder ved Troms politidistrikt, til iTromsø .

Så langt har ikke politiet vært på kontroll for å sjekke dette, men Meyer forteller at etter hvert vil man være på veiene for å sjekke dette.

Boten for å kjøre med piggdekk på sommerføre er 1.000 kroner.

- Blir man stoppet nå kan det komme et muntlig pålegg om å legge om, men etter hvert kan det nok også bli bot. Det begynner virkelig og bli på tide og det er vanskelig å forsvare hvorfor man kjører rundt med piggdekk nå. Man merker svevestøvet i sentrum, og om man ikke skal over en fjellovergang hvor det er meldt snø, er det ingen grunn til å kjøre med piggdekk.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

81 år gamle Jensine forsvant fra familien under evakueringa

Nå får hun sitt minnesmerke

I flere år ante ikke familien hvor det var blitt av bestemor Jensine, som tyskerne brutalt tok under evakueringen.

Feirer suksessen rundt Arctic Race

Det har vært en lang prosess å få Arctic Race of Norway til Nord-Troms og Lyngen. Fredagen før det hele braker løs ønsker Lyngen kommune, Aurora Spirit og Lerøy Aurora å gjøre stas på alle samarbeidspartnere og politikere i Nord-Troms.

Ønsker ikke el-sykling til fjells:

– Vi kan ikke trø ned det vi skal leve av

Roald Hjalmarsen er ikke begeistret for at Lyngen Lodge tilbyr turistene turer til fjells med el-sykkel. – For meg er dette som å vifte med en rød klut.

– Har ikke valgt den beste HPV-vaksinen

Flere eksperter mener at Folkehelseinstituttet ikke har valgt den vaksinen som gir best beskyttelse mot livmorhalskreft. 

- Vi vil fortsatt slite med tåka

Tåka ser ikke ut til å gi seg med det første.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis