Åtte utviklingsaktører i Nord-Troms etablerte høsten 2016 et samarbeid om å gi stipend til studenter som skriver masteroppgaver. Silje Kristiansen (23) fra Lyngen er en av to som har fått tilbudet.

Dette skriver Nord-Troms Regionråd i en pressemelding.

Kristiansen er tildelt 10.000 kroner for gjennomføring av masteroppgaven i lærerutdanning 5-10 klasse. Tittel på masteroppgaven hennes er "En karakterfri vurderingspraksis? En generisk kvalitativ studie fra Nord-Troms av matematikklæreres oppfatninger av vurdering i faget".

Stipendordningen har som mål å stimulere til ny kunnskap med relevans for regionen. Feltarbeidet som Kristiansen har gjennomført viste interessante funn som kan være relevante i Nord-Troms hvor vi har stort fokus på kompetanse.

Det blir lagt til rette for nye muligheter for å søke slikt stipend høsten 2017. Søknadsfristen for dete er 15.oktober. Studentene kan søke om stipend på inntil kroner 40.000 kroner hver. Det blir ikke lagt føringer for temavalg.

Stipendordningen er et samarbeid mellom Nord-Troms Regionråd, Halti Næringshage og Halti Kvenkultursenter, Nord-Troms Museum, Statskog, Halti Nasjonalparksenter, Ymber og Sparebank 1 Nord-Norge.