(Foto: MyNewsDesk)

Foto: MyNewsDesk

Nytt konsept skal sende leger på hjemmebesøk

I et nytt konsept, Hjemmelegene, skal legene komme til pasienten, ikke omvendt. Målet er blant annet å avlaste en allerede presset fastlegetjeneste.

– Tanken er å skape en sømløs tjeneste tilrettelagt for pasientene, for å unngå at det alltid er den syke som må oppsøke den friske, sier daglig leder Nicolai Skarsgård i Hjemmelegene til  VG .

Tanken bak konseptet er blant annet at avlastning av køene på legekontorene kan korte ned sykefravær. Sykdom kan bli avdekket tidligere hos dem som kvier seg for å oppsøke lege, og det vil være mer praktisk for dem som er alene med flere barn, påpeker Skarsgård.

Tom Willy Christiansen som ledet Helse- og omsorgsdepartementets prosjekt for utforming og innføring av fastlegeordningen i 2001, er bekymret over det økende antallet oppgaver fastleger får.

– Dette hadde fungert godt dersom legebemanningen hadde økt. Men det har den ikke, påpeker han. Sigurd Røtnes, fungerende avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, mener følgende om fastlegeordningen:

– Den fungerer bra, men kan utvikles og forbedres.

Hjemmelegene består av et team på sju personer, blant annet leger, utviklere, økonomer og designere. De mobiliserer leger rundt om i landet til å ta del i konseptet.

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

SUKSESS FOR VERDDETURNERINGEN:

– Det skal være artig med fotball

Denne helga gikk årets Verddeturnering av stabelen i Burfjord.

Reparerer etter hærverk: – Det er jo trasig

– Det er jo trasig, for det er ellers et så flott område.

Nå er bommen på Moan igjen ødelagt

Bommen som skal gjøre skoleveien til barn ved Moan skole, er igjen utsatt for hærverk.

Holder krigshistorien levende

Denne uken startet den 29. marsjen til minne om den norske frihetsforkjemperen og hans medhjelpere.

SYDENSTEMNING PÅ KVENNES:

– Det er veldig deilig at sommeren endelig kom

Strandlivet finner man faktisk også i Nord-Troms.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis