Ishavskysten friluftsråd er feirer søndag sitt 10-årsubileum ved Jægervatnet Leirskole.

- Siden Lyngen-ordføreren også er en friluftsmann, slår vi sammen den årlige ordførerturen med friluftsfesten og lager en skikkelig utefest, forteller daglig leder Tine Marie Valbjørn Hagelin i friluftsrådet.

Som en ekte friluftsjubilant inviterer Ishavskysten friluftsråd lyngsværingene søndag til en skikkelig utefest. Sammen med Jægervatnet Leirskole og Lyngen kommune blir det morsomme aktiviteter, som passer til både små og store barn i alle aldrer.

- Hva med en padletur i en av kajakkene på idylliske Jægervatnet? Eller tur med ordfører Dan-Håvard Johnsen langs vannet? spør Valbjørn Hagelin.

Enkel servering

Mat lages på bål. Friluftsrådet står for enkel servering og drikke. Eventuelle storspisere kan ta med egen mat, som grilles på bålet. Det er ingen påmelding. Tilbudet er gratis.

- Hvordan er det med parkering?

- For de som er gangfør, oppfordrer vi å parkere ved bommen. De som er dårlig til beins eller sitter i rullestol, kan kjøre helt inn. Bommen er åpen under arrangementet, men det er få parkeringsplasser helt inne ved leirskolen. Vi oppfordrer folk til å ta hensyn og parkere ved bommen om de kan det, forteller daglig leder Tine Marie Valbjørn Hagelin i Ishavsbyen friluftsråd.