Gründeren og skiprodusenten Bjarte Hollevik, bosatt i Burfjord, har den siste tiden hatt et internasjonalt gjennombrudd for firmaet sitt Moonlight Mountain Gear. Nå går firmaet fra en til seks faste ansatte.

Vil utvikle en trygg arbeidsplass

Hollevik utvikler både lykter, ski og bindinger, og den siste tiden har selskapets suksess virkelig skutt fart. Nå har han fått på plass fem skientusiaster og sammen skal de skape en god og trygg arbeidsplass i Burfjord.

- Vi venter på at alle varene skal komme på plass, og at våre nye ansatte skal få startet opp. Det viktigste å huske på er at en bedrift må omsette noe for å overleve, og jeg ønsker at vi skal utvikle en sunn og god driftsøkonomi etter hvert. Målet vårt nå er å få merket vårt kjent i markeder rundt om i verden. Vi gleder oss voldsomt til skisesongen, sier Hollevik.

Ønsker å arbeide som et team

- Vi er nå seks ansatte totalt. Jeg føler virkelig at teamet vårt begynner å bli veldig komplett og at vi utfyller hverandre. Vi ønsker å satse på egne nettbutikker i Norge, Sverige, USA, Finland, Tyskland og Italia. Hovedkontoret vil være lokalisert i Burfjord og alle ansatte vil være registrerte i Kvænangen. Noen av de gutta vil ha kontorene sine i andre land, i og med at de har sine egne butikkmarked som de må forholde seg til.

Svensk randonee-sjef

Fire av de fem nyansatte kommer fra forskjellige nasjoner. Anton Olofsson fra Sverige vil ha ansvaret for det svenske markedet og den svenske nettbutikken. Han er for tiden også sjef for det svenske randonee-landslaget.

- Anton er også lidenskapelig opptatt av lette ski og annet skiutstyr. Han syntes dette er veldig gøy, og han vil i tillegg ha noen overlappende oppgaver.

Tidligere landslagsutøver fra Italia

Julian Scaz Giacomelli bor for tiden i Italia, og vil derfor ha ansvaret for det tyske og italienske markedet.

- Julian snakker flytende italiensk, tysk og engelsk. Han har også bakgrunn som landslagsutøver i alpint og Telemark for både Italia og Tyskland.

Mye oppmerksomhet fra nabolandet

3D ingeniør og maskin ingeniør Jorma Kivelä fra Finland vil ha ansvaret for det finske markedet.

- Det finske markedet har vist interesse for utstyret vi tilbyr, og det er derfor naturlig å satse på dette markedet. Jorma startet som en potensiell kunde, men etter hvert viste han seg å være en utrolig bra fyr. Da var det ikke vanskelig å spørre han om han ville arbeide med oss. Han er utrolig gira, sier Hollevik.

Nordmann med på laget

- Også har vi selvsagt Rolf Østby fra Norge, med bachelor i friluftsliv. Han vil ha ansvar for varer, vareflyt, testing og lignende. Akkurat nå arbeider han som elveguide i Canada, før han flytter tilbake til Norge for å arbeide med dette. Rolf skal bo i Burfjord og ha ansvaret for det norske markedet.

Sa opp jobben for å komme til Burfjord

Kjell Ellefson kommer helt fra USA til Burfjord. Han har de siste årene jobbet som markedsførings spesialist for k2, verdens største skiprodusent.

- Kjell sa opp jobben sin hos k2 for å komme til lille Burfjord for å satse på selskapet. Jeg må inrømme at jeg gnikket med selv i øynene både en, to og tre ganger da jeg så at tidligere fotosjef for verdens nest største ski-blad søkte jobb hos Moonlight. Kjell vil ha ansvaret for markedet i USAm sier Hollevik.

Paradis for skientusiaster

- Der et paradis for skientusiaster. Det vi legger merke til er at folk ser på bilder og videoer vi legger ut, også tar de kontakt med oss for å komme hit å få oppleve det samme. I fjord hadde vi en kar fra Japan på besøk. Han kom opp hit i seks dager for å gå på fjellet med Moonlight-skiene sine og han elsket det. Nå håper vi at flere ønske å komme nordover for å teste og kjøpe ski, samt bruke dem i de fantastiske fjellene vi har her, avslutter Hollevik.