– Siden vi ikke er en part i saken, så vet ikke vi så mye mer enn det som kom fram i går (mandag) og at det forhåpentlig er nært forestående, sier Røste til NTB.

– Vi er selvfølgelig veldig spente. Jeg tror hele Norges befolkning føler med Therese. Det gjør vi også. Dette er det verste marerittet en utøver kan havne i. Jeg krysser fingrer og alt for at dette ikke skal bli vanskeligere for Therese, sier Røste.

Røste vil ikke spekulere i hvordan en eventuell forlengelsen av dopingstraffen vil slå ut for skiforbundet.

– Det får vi ta når det eventuelt kommer, men vi har vært veldig tydelig på at Therese er hjertelig velkommen tilbake i vårt system den dagen hun kan det.

Kan miste OL

Idrettens voldgiftsrett (CAS) kan kommunisere sin avgjørelse når som helst. Forlenges utelukkelsen med tre måneder eller mer, betyr det at Johaug går glipp av OL.

Johaug var i høring i hovedkvarteret til CAS i Sveits i juni. Dette fordi Det internasjonale skiforbundet (FIS) valgte å anke skistjernens utestengelse (ilagt i Norge) på 13 måneder. FIS mente dopingdommen ikke var streng nok.

Tabbe

Bakgrunnen for saken er en positiv dopingprøve. Det ulovlige middelet fikk Johaug i seg etter bruk av en leppekrem innkjøpt i Italia.

Tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen påtok seg all skyld for det som hendte i september i fjor.

Det var han som i fjor ga Johaug kremen som viste seg å inneholde det forbudte stoffet clostebol.