Viseadministrerende direktør Svein Eriksen hadde 15. august sin siste arbeidsdag i FlyViking.

Han leverte i mai måned oppsigelsen.

Eriksen begynte før jul i 2015 å planlegge etableringen av FlyViking, og ble formelt engasjert på vårparten i fjor.

- Jeg hadde veldig mye å gjøre i oppstartsfasen. Det ble litt for mye jobbing. For meg er det mest spennende å være med i en tidlig fase i et nytt selskap. Nå er tida inne for å slippe nye krefter til, forteller Svein Eriksen.

Ber Giæver jr. dempe seg

Han har også gått ut av styret i flyselskapet.

- Styret har så langt i stor grad bestått av personer som jobber i FlyViking, noe som er vanlig i starten. Nå e det mer naturlig å rekruttere inn en annen type kompetanse. I motsatt fall vil styret evaluere sin egen virksomhet.

- Hvilke tanker gjør du deg om FlyVikings fremtid?

- Hva som skjer videre, blir litt opp til de store eierne å avgjøre. Styreleder Ole Olsen må sørge for ro og greie arbeidsforhold. Ola Giæver jr må dempe sine uttalelser til media og kommentarer på Facebook, og i stedet konsentrere seg om å være pilot. Vi ser at noen av Olas utspill skaper utfordringer.

Ingen konkurrent

Svein Eriksen vil i fortsettelsen bruke tida på sitt Bærum-baserte selskap Ibidium AS og et nytt engasjement i Sverige.

- Jeg har takket ja til å gå inn i en ledende posisjon i et svensk flyselskap, som primært driver med fraktrelaterte oppgaver og ikke med reiser for private. Jeg vil derfor ikke komme i konkurranse med FlyViking, sier Svein Eriksen.

Han befinner seg for tida på ferie i USA. Avgjørelsen om å forlate FlyViking ble tatt lenge før de siste dagers uro rundt selskapet.

Uvanlig mye turbulens

FlyViking er i ferd med å legge bak seg ei uvanlig turbulent uke med flere betente oppslag i media.

Styret stemte imidlertid nei til flyttingen.

Daværende flygesjef og styremedlem Jan Kristensen uttalte at han var provosert av hvordan Giæver jr. fremstilte saken. Kristensen fikk beskjed at han var ferdig i stillingen.

Avisa Nordlys omtalte torsdag at brødrene John og Ola Giæver jr. var havnet i strid om millionbeløp i familieselskapet.