– Folks tilbakemeldinger på valgmøter og på gata er at Arbeiderpartiet er for likt Høyre, også i asyl- og innvandringspolitikken. Jonas Gahr Støre snakker om at vi står foran et retningsvalg, men han har problemer med å overbevise folk om at Ap står for en annen retning, sier Moxnes til Dagbladet.

Rødt-lederen, som tror på stortingsplass etter valget og endatil drømmer om å bryte sperregrensen for utjevningsmandater, stilte til partilederutspørring i regi av avisen fredag. På spørsmål om Rødt på Stortinget vil samarbeide med Miljøpartiet De Grønne og SV om å trekke Arbeiderpartiet mot venstre, kom svaret kontant:

– Definitivt, svarte Moxnes, som mener Ap er for unnfallende når det gjelder arbeidslivskriminalitet og private selskaper innen helse, omsorg og barnehagedrift.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre har gjentatte ganger avvist et regjeringssamarbeid med Rødt, men et samarbeid i Stortinget har han ikke utelukket.

– Jeg håper at Jonas blir avhengig av oss for å bli statsminister og for å få gjennom budsjettene sine i Stortinget, sier Moxnes.