Det deles ut to regionale IA-priser årlig, der den ene går til kommunale organisasjoner og den andre går til private bedrifter.

I 2015 nådde den hjemmebaserte omsorgstjenesten i Kåfjord et sykefravær på omtrent 20 prosent, ifølge Linn Sylvi Steinnes, leder i Hjemmebasert omsorg. Da satt kommunen i gang nødvendige og smarte grep, med fokus på nærvær og tilrettelegging av arbeidsoppgaver.

– I Kåfjord har vi en nærværsgruppe som består av ansatte i lønn- og personal, leger, NAV arbeidslivssenter, NAV lokalt og lederne innenfor PRO-tjenesten. I 2016 satt gruppa i gang nye tiltak for å få ned sykefraværet, forteller Steinnes.

– I gruppa har vi arbeidet med å gi ansatte som trenger det, alternative oppgaver. Vi har hatt et stort fokus på at når ansatte ikke kan være med på daglige oppgaver som å gå ut i pleien, så har vi gitt dem administrative oppgaver de dagene det er nødvendig. Det har hatt veldig god effekt for å få ned sykefraværet, sier hun.

I tillegg har omsorgstjenesten hatt tett dialog med legene, slik at legene vet hvilke oppgaver som kan tilpasses når det er behov for det.

– Vi har prøvd å legge det opp slik at den ansatte først kommer i dialog med lederen når han eller hun ikke kan gå ut i pleie. Da gjør vi en vurdering om vi har mulighet å tilrettelegge andre oppgaver for den ansatte. Vi har ønsket minst mulig legemeldt fravær, sier Steinnes.

Langt lavere fravær

Kåfjord kommune har satt et mål om maks 6,5 prosent sykefravær dette året, men i utgangen av august lå fraværet på 7,80 prosent totalt i hele kommunen.

– Hjemmebasert omsorg har vært helt nede på tre-tallet for sykefraværet i år, og i enkelte avdelinger har det vært på null! Så det er en stor forbedring fra 2015. I hele år har pila pekt oppover i positiv retning, så det viser seg at tett og tidlig oppfølgning, samt å la de ansatte få være med å bestemme alternative oppgaver, har hatt en veldig god effekt, sier Steinnes.

Fortsetter arbeidet

Hun synes det er en stor motivasjon for videre arbeid å få tildelt IA-prisen.

– Vi skal jobbe enda mer og holde fokus mot det som nytter. Vi fikk også 10.000 kroner, og disse pengene skal de ansatte få være med og bestemme hva skal brukes til. Vi vil jobbe enda mer i forhold til dette med nærvær.