Omtrent klokken 15:20 meldte Troms politidistrikt på Twitter om en frontkollisjon på E6 nord for Hatteng i Storfjord kommune. To biler var involvert i frontkollisjonen, og den ene bilen hadde en campingvogn på slep. Politiet opplyste først at tre personer satt fastklemt i en av bilene. Omtrent klokken 16:05 ble det bekreftet at de tre var omkommet i ulykken.

I den andre bilen satt to voksne og to barn i barneskolealder. De ble sendt til UNN med ambulansehelikopter. Kvinnen er lettere skadet, imens mannen og de to barna er uskadet.

Fra Kvænangen

Det var en mann og en kvinne i 60-årene og en kvinne i 80-årene som omkom i frontkollisjonen. Alle skal være tilhørende til Kvænangen kommune.

– De omkomne er fra Kvænangen. Det var et ektepar i 60-årene og en dame i 80-årende. Nærmeste pårørende er varslet, sier operasjonleder Morten Augensen i Troms politidistrikt.

Lagt inn til observasjon

De fire personene som ble fraktet til UNN etter ulykken, er fra Finnsnes.

Klokken 17:25 opplyser pressevakta ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) at de har fått inn fire personer, og at de er stabile.

– Det er kommet inn en mann og en dame i 40-årene, og to gutter i barneskolealder. Alle er stabil. Det er påvist lettere skader på kvinnen og de andre er uskadd. Alle blir lagt inn til observasjon, sier pressevakt ved UNN, Per Christian Johansen, til Framtid i Nord.

Møteulykke

Politiet kan foreløpig ikke gå ut med detaljer om ulykken.

– Vi har fortsatt etterforskere på stedet, men det er for tidlig å gå ut i media om hva som kan være årsaken. Men jeg kan si at det er snakk om en møteulykke, sier han.

Klokken 19:40: Statens vegvesen melder at veien er åpnet etter å ha vært stengt siden trafikkulykken.

Klokken 16:05 melder politiet at tre personer er bekreftet omkommet som følge av frontkollisjonen.

– Jeg har tragiske nyheter. Tre personer er bekreftet omkommet på stedet. De satt i samme bil, sier operasjonleder Morten Augensen i Troms politidistrikt.

– Fire personer satt i den andre bilen. De er fraktet med ambulansehelikopter til UNN, sier han.

Ulykkesgruppa på vei

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen og politietterforskere er på vei til stedet.

– Vi har sendt flere ressurser til stedet og jobber med å kartlegge situasjonen. Både ulykkesgruppa og politiets egne etterforskere er på vei til ulykkesstedet, sier Augensen.

Politiet vet ikke hva som er årsaken til ulykken. De jobber med å varsle pårørende.

Hallgeir Naimak bor i området og opplyser at det er lange køer på stedet. Fartsgrensa ved ulykkesområdet er 80 km/t.

– Det ser ut som at ulykken har skjedd omtrent en halv kilometer sør for campingplassen på Slettnes. Det er lange køer på E6, sier han.

TIPS OSS: 77766902 | tips@framtidinord.no | SMS/MMS til 2399 (kodeord FIN TIPS)

Framtid i Nord oppdaterer saken.

Tre personer er omkommet og en kvinne er lettere skadd etter frontkollisjon på E6 i Storfjord. Foto: Hallgeir Naimak
Foto: FiN-tipser
Det er lange køer på E6 etter trafikkulykken. Foto: FiN-kilde
Ambulansehelikopter letter fra området. Foto: Hallgeir Naimak