ALTAPOSTEN: Klubb og trener Lasse Varsi ble enige med tre «innebandypensjonister» fra Nordreisa om at de skulle ta turen over Kvænangsfjellet og spille for klubben. Alle bidro sterkt da Kautokeino ble knust 27-5 i seriestarten.

En av dem, Pål Langseth (48), spilte sin siste fulle sesong i 2007. Erfaringen har han hentet gjennom flere sesonger med eliteseriespill for Strømmen. Denne erfaringen var lett å se i kampen.

– Vi følte oss litt rustne, da det å spille kamp er noe helt annet enn å trene sammen som kompiser, men jeg håper vi bidro litt og at Alta-guttene ser positivt på at vi er med. Så får vi heller bruke litt tid på å få kamprytmen tilbake i kroppen, sier østlendingen, som flyttet til Nordreisa da Amors piler førte han til konas hjemsted i 1997.

Danner egen rekke

Med seg i bilen over Kvænangsfjellet hadde han Torje Veibakken, som ble kåret til banens beste spiller mot Kautokeino, og Kristoffer Holm, trolig mer kjent som scootercrosskjører enn innebandyspiller. Langseth scoret selv to ganger mot Kautokeino og hadde tre assist, Veibakken satte tre og assisterte en scoring, mens Holm hadde en scoring og en assist.

BEST: Torje Veibakken var banens beste i debutkampen mot Kautokeino.

– Å komme inn som ny spiller i et nytt lag kan gå bra, men det krever veldig godt overblikk. Derfor satte Lasse (Varsi, trener) oss tre i en egen rekke. Vi kjenner hverandre så godt at vi vet hvor vi skal være og hvem som skal gjøre hva, sier Pål Langseth.

– Med når vi kan

Med full jobb og andre ting på programmet vil reisaværingene neppe spille alle kampene denne sesongen. Hvert fall ikke Holm som tar turen til USA for å kjøre scootercross.

– Vi har avtalt at vi skal være med når vi kan, og per nå er planen å gjøre alt vi kan for å bli med til Kautokeino 11. november og i Alta i slutten av januar. Også spiller vi gjerne sluttspillet i Alta i mars om vi kvalifiserer oss for det, sier Pål Langseth.