– Pusur er ikke mer. Han er død, skriver matfar og leder for hjelpeorganisasjonen, Forente Poter, Hans Halden, på Facebook.

Les hele statusen her!

- Pusur forlot oss for godt på operasjonsbordet tidligere i dag. Som et resultat av en villet handling, melder Halden.

Kreften kom tilbake

Den over 14 år gamle katten var inne til en kontroll, og en operasjon viste at kreften var kommet tilbake og var langt framskredet.

- Derfor tok kirurg Bente og jeg i samråd beslutningen om at det beste for Pusur ville være å la ham få reise i fra oss, mens han allerede lå i narkose fra operasjonen, skriver Halden.

Den arktiske katten fra Sørkjosen ble for alvor kjent etter at han fikk en livreddende operasjon for svulst i hodeskallen. For at vennene hans kunne følge utviklingen opprettet matfar Hans Halden en Facebook-side for Pusur.

Tusenvis av følgere

KJENDIS: Pusur hadde blant annet 16.000 følgere på facebook.

Da Framtid i Nord skrev om katten i januar i år, hadde han en fanskare på 16.000 følgere på Facebook, 12.000 på Twitter og nesten 600.000 lesere i ukebladet Hjemmet.

– Huskatta Pusur er virkelig helt unik. Han viser utrolig mye omsorg for andre mennesker og katter, og bringer sine følgere tett innpå sitt liv, både i glede og sorg, slik at flest mulig skal få oppleve gleden ved å ha et kjæledyr, men også få en nær følelse med utfordringene og problemene som kan oppstå, sa matfar Hans Halden da.

Fortsetter hjelpearbeidet

I Facebook-statusen som Hans Halden la ut sent tirsdag, denne uka, skriver han:

"På noen områder, sånn som Forente Poter, har jeg lovet Pusur å fortsette med å hjelpe katter, som ikke har fått et like godt liv som han hadde, de 14 siste årene av sitt liv sammen med oss."

Og han avslutter med følgende linjer:

"Jeg takker for hvert eneste sekund jeg har fått vært sammen med deg Pusur, - jeg elsker deg helt inn i døden "