Fredag og lørdag denne helgen var det duket for den årlige Reisarevyen på Halti Kulturscene i Nordreisa. Revyen arrangeres for ellevte gang siden 2006, og ble gjennomført i samme stil som årene før.

- Vi er kanonfornøyde og folk ser ut til å være veldig fornøyde de også. Den gode stemningen på og utenfor scenen har virkelig kjentes på kroppen, sier revysjef Kristian Strøm.

Årets revy het «Eg kommer, kommer du?».

Enorm interesse

Det var satt opp tre forestillinger og revyen solgte til tre fulle hus.

- Hvis vi ser på publikumstallet, så ser vi at det er behov for revy her i bygda. Nærmere fem hundre publikummere har vært innom, det er vel bortimot 10 % av befolkningen, smiler Strøm.

Fokus på det positive

Siden starten i 2006 har det vært mange innom, både på, bak og ikke minst framfor scenen.

- I år har vi hatt fokus på å være positive og det har vært en bedre vei til revyen i år. De siste to månedene er de mest hektiske og vi har virkelig stått på. Vi ønsker jo å levere det aller beste, og dermed blir vi veldig selvkritiske også.

Tok opp hjertesak

Dette er tredje året på rad at revyen arrangeres på Halti. Strøm sier at det har vært fint med tanke på logistikk og fasiliteter, men revyen understreker hvor forferdelig det er at Storslett samfunnshus forfaller.

- Halti har det vi trenger av fasiliteter, og alt av logistikk, lys og lyd er upåklagelig her. Revy er gøy, men vi har et lite hjertesukk for Storslett samfunnshus som står og forfaller uten at det blir gjort noe med det. Vi vil engasjere befolkningen og forhåpentligvis får vi gjort noe med problemet, sier Strøm.

Lokalt og ultralokalt

Revyen hadde flere ultralokale godbiter, samtidig som de satte flere nasjonale og lokale samfunnsproblemer på spissen. Den nybakte verdensmesteren fra Nordreisa, Kristin Vollstad, ble også hedret under forestillingen.

- Det ble en blanding av generelle og superlokale karakterer. Vi syntes også det er viktig å være politisk bevisst og å komme med standpunkter.  Alle kan ikke like alt, men noen scener skapte virkelig latterbrøl. Det var veldig fint.

Det var også satt sammen videoer, nyhetssendinger, sang og musikk. Publikum hang godt med og stemningen var stigende gjennom den to timer lange forestillingen.

FULSATT SAL: Det ble satt opp tre forestillinger på Halti, og alle ble utsolgt. Foto: Oda Skogheim