Deler av et tak har blåst av en fjøs og en sjå er tatt av vinden  i Sør-Lenangsbotn i Lyngen. Det skriver Troms politidistrikt på Twitter like før klokken 20.00 torsdag.

En hestehenger skal også ha blitt tatt av vinden.

- Folk i området oppfordres til å holde seg innendørs, skriver politiet.

værmeldingstjenesten YR står det at det nå blåser full storm med 25 m/s på stedet. Vinden er ikke ventet å avta før i morgen tidlig.

Sjå med antikviteter tatt

Karl-Torkel Botngaard er sønnen på familiegården i Sør-Lenangsbotn. Han er bosatt i Tromsø, men bekrefter at vinden gjør store herjinger på gården deres.

- Det siste jeg hørte var at fjøset var i orden. Men drivhuset vårt er tatt, sjåen til naboen, noen garasjeporter og noen dieseltanker. Det er store skader, sier han.

Han forteller at sjåen til naboen var full av verdifulle antikviteter.

GEITBONDE: Jill-Karina er geitbonde. Hun håper alt går bra med dyrene i natt. Det er ventet full storm i ytre Lyngen helt til morgentimene fredag. Foto: Privat

- Aldri vært så redd

I en SMS til Framtid i Nord skriver Jill-Karina Botngaard, bosatt på gården, at det er ville tilstander.

"Her er det heilt vilt. Vinden riv hus, fjøs, sjåer. Hos naboen er sjåen smadret og busker som har stått i tiervis av år er kastet over ende. Drivhuset mitt er pulverisert, og vi må holde oss innendørs. Alt annet er livsfarlig. Aldri vært så redd i hele mitt liv. Dette er slikt vi ser på TV. Hestehengeren er nok vår. Har ikke helt oversikt enda på alle ødeleggelsene..."

Gruer seg til dagslys

Hun utdyper situasjonen i en senere samtale med journalisten, hvor det framgår at vinden har herjet hele dagen i Sør-Lenangen. De fire bosatte på gården er de eneste bosatte i bygda.

- Vi sitter bare her og ser på hverandre og springer i vinduene for å kjike ut. Ingen av oss er spesielt komfortable. Vi lurer på hva som nå er ødelagt, men det er vanskelig å se i mørket.

- Er det sånn at du nesten gruer deg til det blir dagslys?

- Ja, man kan godt si det sånn. Det er heftig her ute nå.

Hadde sikret alt

Botngaard forteller at hun har bodd på gården i 23 år, mannen i snart 50. Ingen av dem har opplevd vinden så sterk.

- Vi vet at vi er veldig utsatt for denne vindretningen, men at det skulle bli så ekstremt hadde vi ikke trodd.

Ifølge henne hadde de sikret alt av løse gjenstander. Noe sto riktignok gjømt i le.

- Vi har ikke hatt plass til å ta alt i hus, sier hun.