Torsdag formiddag ble Sofies Gull og Ur AS forsøkt ranet.

Det skal ha vært en mann rundt 50 år iført mørkeblå dunjakke merket med en "H", sort bukse, sorte/brune sko (marsjstøvler) og et lyseblått skjerf foran ansiktet. Mannen skal være mellom 170 til 175 cm høy og ha snakket med nordlending-dialekt.

Politiet fikk inn melding om hendelsen klokken 12:58.

Nektet å gi ham noe

Framtid i Nord har snakket med personen som var på jobb da ransforsøket skjedde. Vedkommende forteller om en ubehagelig opplevelse.

– Det kom inn en mann med hette og et gammeldags, lyseblått skjerf knyttet rundt ansiktet. Han spurte om jeg var alene, og jeg sa nei. Så sa han, "dette er et ran", forteller vedkommende – som da nektet å gi han noe.

Det er flere forretninger i bygget, og arbeideren ropte straks på hjelp og sprang bak i butikken.

– Det var ubehagelig. Han gikk truende fram og tilbake, og det så ut til at han hadde noe under jakka, kanskje en kniv, sier personen, som ønsker å være anonym.

Fikk hentet hjelp

Etter å ha fått med seg flere andre ansatte i de omkringliggende butikkene, gikk fornærmede tilbake til forretningen. Mannen var da borte. Han tok ikke med seg noe fra butikken.

Ifølge butikkarbeideren skjedde ransforsøket engang mellom klokken 12.00 og 12.30.

– Jeg tenker jo at folk som gjør slikt er i pengenød, sier den ansatte, som legger til at butikkene i dag ikke har mye kontakter som følge av at de fleste betaler med kort.

– Ring oss!

Utover torsdagen hadde politiet flere ressurser på stedet for å søke etter gjerningsmannen.

– Politiet ønsker tips dersom publikum har observert noen som passer beskrivelsen av personen. Det er bedre med en telefon for mye enn en for lite. Noen har antakeligvis sett denne personen, sier Kåre Munkvold, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Ingen ble fysisk skadet i forbindelse med hendelsen.

TIPS OSS: 77766902 | tips@framtidinord.no | SMS/MMS til 2399 (kodeord FIN TIPS)

Operasjonslederen understreker at alle som tror de kan ha sett eller hørt noe, må ta kontakt med politiet.

– Vi ber publikum om å tenke gjennom om de har sett noen som kan minne om beskrivelsen som er gitt – er de i minste tvil, så ring oss! Det er bedre med en samtale for mye enn en for lite.

Du kan tipse politiet på telefonnummer 02800.

TWITTER: Politiet meldte om hendelsen på Twitter like etter klokken 14:00 torsdag. Foto: SKJERMDUMP