De tre Sjarmtrollan-spillerne Jørgen Vik, Tobias Schjetne og Jonas Simonsen, samt TUIL-spiller Mathias Dahl Abelsen, som spiller futsal for Vesterålen i Eliteserien, representerer Norge.

Les saken fra Folkebladet her.

Selv om man spiller for det norske landslaget, er det lite økonomi i det for spillerne.

– Vi får ikke noe for det. Vi får dekket hotell og mat. Jeg vet det er folk her som ikke får permisjon med lønn, spesielt folk i privat sektor. Jeg taper ikke noe siden jeg har en grei arbeidsgiver. Jeg jobber med idrett og fotball, så det er på en måte kompetanseheving, forteller Sjarmtrollan-keeper Vik, som jobber ved idrettslinjen på Tromsdalen videregående skole til iTromsø.

- Gjør det fordi man ønsker det

Historien er den samme fra Sjarmtrollan-kaptein Tobias Schjetne, som benytter seg av permisjon for å ikke tape penger på landslagsspill.

– Det er ingen pengestøtte der. Det er velferdspermisjon fra jobb, lønnet permisjon. Det er noen regler på så og så mange fridager fra jobb med lønn under internasjonale idrettsarrangement i løpet av året, forklarer den tidligere Finnsnes-spilleren, som i 2018 skal spille for Fløya til iTromsø.

Simonsen, som spiller fotball for Finnsnes IL, bekrefter at det ikke er lukrativt å drive med futsal i Norge.

– Man tenker at det er verdt det fordi man er på landslaget. Man gjør det fordi man ønsker det, sier Simonsen til iTromsø.

Må ut av landet for å tjene penger

Det er ikke bedre hos klubblagene.

– Det er sånn sett ikke noe penger i det i Norge. Men vi har spillere i troppen som spiller i utlandet som tjener penger på det, forteller Vik.

Simonsen mener også det er mye bedre i utlandet.

– I Norge er man i startfasen med futsal, så man håper etter hvert at det blir bedre. Om fem-seks år har man forhåpentligvis det, sier Simonsen.