- Her har vi alt fra loppemarked, salg av mat og andre egenproduserte varer. Kreativiteten til utstillerne blir bare bedre og bedre med årene. Jeg blir ordentlig varm i hjertet mitt av dette, sier Bente Strand.

Spilte julen inn

Hvert år stiller også korpset opp for å spille julen inn.

- Det er blitt en tradisjon, og det er så utrolig vakkert. Vi setter stor pris på at de stiller opp for å spille julesanger. Det er veldig populært blant publikum, sier Strand.

Både bedrifter og privatpersoner

Det kommer utstillere fra flere steder i kommunen og omegn. Arrangementet tilrettelegger for de som må eller ønsker stå innendørs, under tak eller trenger mye plass.

- Dette arrangementet har skapt et godt samarbeid mellom bedriftene. I tillegg har vi tatt kontakt med flere privatpersoner som driver med forskjellige typer egenproduksjon og som ikke selger i butikk. De har gitt oss gode tilbakemeldinger, også koster det jo ingenting for markedsplass her, smiler Strand.

Heldig med været

De siste ukene har det vært varierte og til tider turbulente værforhold i Nord-Troms.

- Vi har ikke tenkt så mye på værmeldingen, for å være helt ærlig. Nå når jeg tenker meg om så har vi vært utrolig heldige. Det er jo et par minusgrader og litt vind, men det hører jo med nå på vinterstid.

Skryter av arrangementet

Bjørg Strand og mannen hennes, Sigmund Jensen, kom helt fra Rotsund for å delta på Julemarkedet.

- Dette er det andre året vi er her, og det blir ikke julestemning uten. De som arrangerer dette er veldig flinke til å tilrettelegge for utstillere, ordne med julenisse og herlig musikk. I tillegg er det mange hyggelige mennesker som kommer innom. Det er ingen tvil om at vi legger av den andre helgen i desember hvert år for å delta her.

Bjørg solgte hjemmestrikkede produkter, samt nydelige, broderte duker og bilder.