Hvert år deler Ymber AS ut stipender til VGS-elever som har lagt inn en ekstra innsats på skolen. Konkurransen om stipendet, som er på 15.000 kroner, er sterk, og det legges vekt både på søknad, karakterer og fravær.

I år var det Vilde Marie Karlsen og Anders Birkelund (begge 17) på VG2 El-energi ved Nord-Troms VGS som mottok det tradisjonsrike stipendet.

Ekstra motivasjon

Birkelund forteller at stipendet har virket som motviasjon til å legge inn ekstra innsats i skolearbeidet.

- Jeg er kjempeglad for å få det, sier 17-åringen, som har planer om å bli ingeniør.

Karlsen, som forøvrig er den første jenta som mottar stipend fra Ymber, satt også stor pris på pengene. Noe av det skal gå til bilsertifikat, forteller hun.

Skjervøyværingen sier også at hun godt kunne tenkt seg å jobbe i Ymber i framtiden, dersom hun bestemmer seg for å gå i den retningen.

- Godt samarbeid

Ymber har i dag syv lærlinger i konsernet. I tillegg til stipendordningen har de også skoleelever utplassert i deler av skoleåret, og det er ifølge administrerende direktør Erling Martinsen et godt samarbeid både de og skolen drar nytte av.

- Når elevene er utplassert har de en stor mulighet til å vise fram det de kan og sitt engasjement for å kunne få en framtidig lærlingeplass, sier han.

Han sier kraftselskapet har behov for kompetanse, og ønsker derfor å ta imot lærlinger.