– Vi er svært glade for å ha kommet til enighet med Danish Air Transport om en avtale, sier daglig leder Heine Richardsen i FlyViking. – Dette er en rute vi hele tiden har hatt et ønske om å opprettholde og videreutvikle. Samarbeidet med DAT gir oss denne muligheten, sier Heine Richardsen i en pressemelding.

Det er Danish Air Transport A/S’ datterselskap DOT LT som skal gjennomføre flyvingene. De vil benytte flytypen ATR 42-300, som er en større maskin enn FlyViking har brukt på denne ruten. Flyet har plass til 46 passasjerer.

– DAT har fløyet på det norske rutenettet siden 2003 og har gjennom årene i Norge bevist at de har levert sikre flyvninger med en regularitet og punktlighet i absolutt toppklasse, sier Jesper Rungholm i Danish Air Transport.

– FlyViking er derfor sikre på at DAT vil være en god samarbeidspartner i videreutviklingen av ruten og Ørland som destinasjon. Økt kapasitet vil også komme alle reisende til gode, gjennom at antallet billige billetter vil bli flere, slår Richardsen fast.

Danish Air Transport A/S er som navnet tilsier et dansk selskap, og ble etablert i 1989. Selskapet gjennomfører både faste ruteflyvninger, charterflyvninger og fraktoppgaver. DAT har rundt 420 ansatte og opererer totalt 18 fly av typen MD83, ATR, SAAB og Airbus 320, opplyser FlyViking i pressemeldingen.

Selskapet Viking Air Norge er under etablering og har som formål å drifte og videreutvikle flyruten Ørland-Oslo-Ørland. I tillegg vil selskapet kontinuerlig vurdere muligheten for oppstart av andre ruter der det vil være økonomisk grunnlag.