Trude Antonsen kommer fra Tromsø og har bodd i Lenangen i litt over to år.

Hun har lenge hatt en drøm om å drive en egen cafe/interiør/blomster-butikk, og 3. november åpnet hun Fryꝺ på Lenangsøyra i ytre Lyngen.

- Dette har lenge vært en drøm og en interesse. Jeg ønsket å tilby produkter som ikke fås kjøpt i kjedebutikkene, sier Antonsen.

Har lenge vært en drøm

Trude har lenge hatt en drøm om å åpne denne type «butikk», men hun har aldri helt funnet ut hvordan. I høst kom hun i dialog med Ragnhild Øren som skulle legge ned driften Ragnhildas. Da åpnet det seg en sjanse for Trude.

- Da muligheten kom måtte jeg bare gripe den. Det gikk veldig fort og læringskurven har vært bratt.

Lokalet ble malt om, leverandører ble kontaktet og produkter kom på plass. Etter tre uker var hun klar til å selge mat, bakst, interiør og blomster.

Et samlingspunkt

Kaféen har en sentral plassering på Lenangsøyra, og det er mange som kommer innom.

- Folk setter pris på det og jeg ønsker å skape en god sosial atmosfære.

Er det mulig å leve av kafédrift i ei bygd som Lenangsøyra?

- Nei, det blir vanskelig. Det er nettopp derfor jeg har valgt å kombinere det med interiør og blomster. I tillegg så har jeg en annen jobb som jeg kombinerer med denne.

Er det verd alt arbeidet?

- Det gjenstår jo å se, men akkurat nå er det absolutt det. Når en bor i ei lita bygd så handler det om å skape egne arbeidsplasser. Jeg ser hvor mye det betyr for lokalbefolkningen å ha et samlingssted.

Et norrønt navn

Hvordan kom du fram til navn og logo?

- Jeg ønsket noe som var ur-norsk, kort og enkelt å huske. Så jeg skrev en liste med navn og sendte den rundt til familie og venner for å få tilbakemelding. Det måtte være et navn som kunne kombinere kafé, interiør og blomster.

Trude mener det er viktig å benytte seg av dyktige, lokale bedrifter.

- Jeg tok idéen min til Lyngsalpan vekst og de hjalp meg. De ga meg fantastisk service med både logo og uniform. Det er utrolig mange dyktige lokale bedrifter og det er viktig å støtte dem, da blir jo alt så mye gøyere, avslutter Antonsen.