– Vi har tre økter i uka både for Lyngen- og Tromsø-gruppa. I tillegg skal vi samles annenhver helg i Lyngenhallen. Vi er i ferd med på byge opp en ny treningskultur, sier trener Stig Ditlefsen.

Han har startet på sin tredje sesong i 2. divisjon med grønntrøyene. Han uttrykker stor tilfredshet med utbyttet av den første samlinga sist helg sist.

– Vi hadde spesielt på den første av tre økter veldig god kvalitet. De eldste var imponert over nivået på de yngste. Samtlige ønsker å gjøre det bedre enn i fjor.

Troppen består av 24 spillere, derav atten fra Lyngen. Ti jenter bor i Tromsø.

Lover mer jubel

Furuflaten endte i 2016 på syvende plass (16 poeng) og falt i fjor ned til åttende (7 poeng). Avdelinga bestod av ni lag.

– Vi bar i min første sesong preg av at vi kom sent i gang med treningene, men vi plukket flere poeng enn i 2015. I fjor var det store utskiftninger i stallen, som etter hvert ble veldig ung. Vårsesongen og de to-tre siste kampene var ikke så ille.

– Hvordan er stemningen hos jentene?

– Skuffelsen fra i fjor er gått over. Vi har veldig god stemning internt.

– Hvordan blir inneværende sesong?

– Jeg kan love at det blir mer jubel og flere scoringer. En viktig forutsetning er at vi trener mer og bedre, påpeker Ditlefsen.

Styrker apparatet

Tre langtidsskader slo uheldig ut. Spissen Maret Silja Blind ble skadet i seriepremièren.

– Hun blir ventelig klar til høstsesongen. Lina Einebakken Nilsen er på vei tilbake, mens det er usikkert når Emilie Olsen kan gjør comeback.

Furuflaten deltar i midten av mars i ei turnering i Finnmarkshallen. I tillegg blir det treningskamper i Tromsø og Storhallen i Målselv.

Ti lag er påmeldt til 2. divisjon Troms og Finnmark. Forslag til terminliste er ikke offentliggjort.

– Vi sikter oss inn mot øvre halvdel av tabellen, røper trener Stig Ditlefsen.

Han har fått med seg Eirin Larsen og Janne Elveslett som trenere for Lyngen-gruppa. Jill K. Nilsen fortsetter som lagleder. Alle tre spilte på nordnorsk nivå.