Reisafjord Hotell ble bygget i 1928 og har en lang og tradisjonsrik historie i Nordreisa. Hotellsjef Conny Gustavsson synes det er stor stas at de topper lista over beste bedrifter.

- Utrolig spennende. Jeg er veldig ydmyk til det, sier han.

  • For å stemme på Reisafjord Hotell, send SMS med kodeord FIN NNF 1 til 2399 (1,- pr melding).

- Går veldig bra

Hotellet, som i dag har rundt ti ansatte, fikk nye eiere i 2009 og har siden da satset på å være en base for ferierende i regionen. Det har de siste årene stadig skjedd forandringer, og i 2017 ble 27 rom renovert.

- Alt av overskudd har blitt reinvestert i bygget, eierne har ikke tatt ut noe utbytte, forteller hotellsjefen.

Gustavsson startet i jobben som hotellsjef i 2015, og beskriver de siste årene som en fantastisk tid, både privat og på jobb.

Han forteller at drifta av hotellet går veldig bra, men legger ikke skjul på at det de siste årene har vært litt ekstraordinært da Skanska har hatt tunnelarbeiderne boende på hotellet. Han er imidlertid klar på at det ikke automatisk skulle tilsi at det skulle gå bra med bedriften.

- Det er lett å si at det er Skanska som er årsaken til at det har gått så bra, men ting går ikke av seg selv. Det er mye jobb som ligger bak, understreker han.

Ny satsing

Før tunnelarbeiderne dro måtte hotellet gjøre seg klar for omstillingen som skulle komme, og de begynte i 2017 satsingen på vinter- og nordlysturisme. Det er de nå godt i gang med.

- Det går faktisk litt bedre enn forventet, og vi har fått en start å bygge videre på, forteller hotellsjefen, som selv er oppvokst i Sverige.

- Det er utrolig vakkert her oppe, så jeg skjønner godt at folk kommer hit på vinteren. Turistene vil i større grad ut av byene for å oppleve det arktiske, så vi ser allerede nå fram mot neste høst og vinter.

Årets kandidater til Nordreisas beste bedrift:

1. Reisafjord Hotell AS

2. Yttregaard Reklame AS

3. Sandøy Bygg AS

Hotellsjef Conny Gustavsson forteller at drifta av hotellet går veldig bra. Foto: Kristina Båtnes Hestdahl