Sandøy Bygg er en snekkerbedrift som ble startet av daglig leder Nils Halvard Sandøy for åtte år siden, og er tross sin relativt unge alder godt etablert i Nordreisa.

De ligger som nummer tre på lista blant kommunens beste bedrifter, og er dermed en av finalistene i årets kåring. Det synes Arnhild Andreassen, som har jobbet i bedriften siden i fjor høst, er veldig gøy.

- Det er helt fantastisk, og viser bare at vi har gjort mye riktig, sier hun.

  • For å stemme på Sandøy Bygg, send SMS med kodeord FIN NNF 3 til 2399 (1,- pr melding).

Eget prosjekt

Hovedkundegruppen til Sandøy Bygg består av private, men de har nylig startet sitt første kommunale prosjekt i den gamle doktorgården på Storslett som brant for noen år siden.

- Det har vært en positiv utvikling, spesielt de siste årene, sier Andreassen.

Dette har også bidratt til at bedriften har fått økonomisk ryggrad til å starte egne prosjekter. De har kjøpt en eiendom på Storslett og håper på å starte byggingen av rundt 30 leiligheter der allerede til høsten. Planen er for tiden ute på høring.

- Det er et veldig stort og spennende prosjekt, og det er fint å ha økonomi til å kunne investere og utvikle noe selv.

Omsetningsøkning

Andreassen tror bedriften er blitt mer synlig de siste årene, og det var også tanken da de opprettet kontoret i Sørkjosen i fjor høst.

- Vi har hatt mange innom, både kunder og leverandører. For kundene spesielt har det hatt positiv betydning siden de har hatt et sted de kunne komme innom, så det var nok et riktig steg på veien.

Sandøy Bygg, som for tiden teller syv ansatte, har mer enn nok å gjøre. Faktisk er pågangen så stor at de har sett seg nødt til å si nei til flere forespørsler. Et privilegium, ifølge Andreassen.

- Vi har hatt en fin økning i omsetningen de siste årene, og det er bra at det bygger seg opp år for år.

Kundefokus

Andreassen tror grunnen til at det går så godt er at de ha dyktige snekkere og flere gode prosjekter.

- I et mindre samfunn er det ekstra viktig at jobben blir gjort godt. Da blir man anbefalt til naboen og får kanskje arbeid der også.

Hun sier de alltid har kunden i fokus, og at det er det de hele tiden jobber med.

- En ting er at det skal være kvalitet i arbeidet som blir gjort, men man skal også sitte igjen med fornøyde kunder, og det er et viktig mål for oss.

Årets kandidater til Nordreisas beste bedrift:

1. Reisafjord Hotell AS

2. Yttregaard Reklame AS

3. Sandøy Bygg AS