Lørdag fikk TV-seere i minst 180 land se fantastiske bilder fra Kvænangen kommune og folkelivet der. Kommunen var vertskap for et stort antall proffesjonelle syklister, arrangører, teknisk personale, internasjonal presse og andre gjester fra nær og fjern.

- Vi har levert et kjempesvært gruppearbeid der alle får beste karakter.  Det har vært en stor oppgave og et stort ansvar vi har tatt på oss og som jeg mener vi har gjennomført med glans. Som ordfører er jeg svært stolt over den måten kommunen ble representert på og hva alle som deltok bidro med, sier ordfører Jan Helge Jensen.

Han vil ikke nevne noen spesielt, da det fort kan føre til at andre blir glemt, men uttrykker en særlig takk til de mange frivillige som stilte opp og gjorde dagen til en begivenhet.

- Her har det blitt ryddet og stelt og pyntet og mange har jobbet heldøgns skift, sier ordføreren.

Jensen regner ikke med å få Arctic Race til kommunen som en årlig begivenhet, men ønsker av hele sitt hjerte arrangementet tilbake ved en senere anledning.

- Jeg håper og tror vi har vist både omverdenen og oss selv at vi er gode for store oppgaver også i tida som kommer selv om vi er en relativt liten kommune, sier han og legger til:

- Tusen takk til Arctic Race som valgte Kvænangen og til alle de som bidro til å gjøre dagen til en forestilling vi aldri vil glemme.