Dan-Håvard Johnsen meldte seg mandag skriftlig ut av Fremskrittspartiet ved å sende e-post til administrasjonen i fylkespartiet.

Han kom i 2012 inn i styret i Lyngen Fremskrittsparti og ble for et snaut år siden valgt til leder av lokalpartiet., Johnsen er i sin første periode blant de mest synlige politikerne i kommunestyret.

Dette er Johnsens utmelding av Fremskrittspartiet:

”Det har det siste året kommet en rekke mishagsytringer, både i media og ellers fra ytre Lyngen vedrørende min jobb som leder i Lyngen FRP. Jeg er anklaget for å være sosialist samt ha for nære kontakter i Arbeiderpartiet. Jeg er også blitt anklaget for å ha fordommer mot saker/personer fra ytre Lyngen.

Når man tar i betraktning at FRP henter mange av sine stemmer i ytre Lyngen sier det seg selv at dette er en uholdbar situasjon. Hvis partiet ikke skal bli skadeildene ved neste kommunevalg, føler jeg at jeg må stille plassen min til disposisjon.

Jeg vil med dette opplyse at jeg fra dags dato melder meg ut av FRP. Dette fordi jeg ønsker å fortsette å drive politikk etter neste kommunevalg, men da på en uavhengig politisk liste.

Vil også benytte anledningen å rette en sterk beklagelse til Tor Eriksen, Willy Wikbo og Torill Hammervoll for denne beslutning. Dere er flotte politikere som har stilt opp på alle styremøter og bidratt med saklige diskusjoner”, avslutter Dan-Håvard Johnsen.