Ungdomshuset Tvibit i Tromsø, vil fungere som base for et nytt prosjekt i høst, initiert av Tvibit og Gáisi Språksenter i Tromsø kommune.

Prosjektet har fått navnet Mádji.

- Vi ønsker å skape en møteplass for ungdom der samisk kultur står i sentrum, og samle kreative unge mennesker som er nysgjerrige, engasjerte, og vil lære av hverandre samtidig som de skaper noe nytt, opplyser prosjektleder Magnus Tornensis.

Inkluderende tenking

Med bakgrunn fra Kåfjord, ønsker Tornensis at også hybelboere fra Nord-Troms skal få vite om prosjektet.

- Jeg er på utkikk etter unge mellom 15-25 år som ønsker å vite mer om samisk kultur, bli kjent med andre med samme interesser, og gjøre noe kreativt sammen, sier han.

Mádji ønsker å være en smeltedigel der det samiske ufarliggjøres og ingen spørsmål er for dumme, et sted for positive opplevelser og inkluderende tenking.

Konserter og workshops

Han understreker at det ikke er et krav å verken være eller kunne samisk for å være med.

- Mádji er for alle. I begynnelsen vil vi snakke om hva vi ønsker å få til, legge planer for videre aktivitet, og selvfølgelig bli kjent, sier han.

Prosjektet vil også knytte til seg ressurspersoner innen samisk kultur, som kan være med og bidra i større eller mindre grad.

Det kan være workshops, seminar, konserter, og alt annet som er relevant for temaet samisk kultur.

- Aktivitetene vil i hovedsak foregå i Tromsø, men jeg jobber for å få til aktiviteter også utenfor Tromsø-området på sikt, sier Tornensis.