Marit Henriksen har barndomshjemmet sitt i Jubelen, og reagerer sterkt på at kommunen nå vil bygge dypvannskai, og ifølge henne ødelegge området.

Selv er hun bosatt i Tromsø med familien, men tilbringer alle ferier og mange helger i huset i Nordreisa.

– Vi elsker den plassen, så for oss er det kjempetrist. Helt tragisk.

Dypvannskaia skal etter planen gå fra Rundberget til Hjellneset, noe Henriksen mener vil ødelegge hele naturområdet for alle i Jubelen og for mange andre reisaværinger som flittig benytter seg av området.

– Det går masse folk i fjæra, som griller, fisker og koser seg. Dette ødelegger veldig mye for veldig mange, mener hun.

Henriksens far, avdøde Dr. Dr. Professor Kjell Henriksen, er født og oppvokst i Jubelen, og regnes som en pioner innen nordlys- og ozonforskningen. Familien har opplevd at turister har spurt etter hans fødested.

Han var også interessert i skogplanting og skogvern, og har selv plantet trærne på vollen ved Sokkelvikveien. Familien vil ikke godta at kommunen vil lage parkeringsplass på området de har strevd og jobbet på, skriver Henriksens mor Randi Henriksen i et brev til kommunen.

Visste ikke

Arealplanen som allerede er vedtatt av kommunestyret har ikke beboerne i Jubelen sett noe til. Det er heller ikke alle som fikk reguleringsplanen for dypvannskaia, noe Henriksen reagerer på.

– Når vi tok kontakt med kommunen fikk vi vite at vi var på etterskudd, og at vi skulle kommet med innspill mye tidligere. Men det kan man jo ikke når man ikke vet hva som er i ferd med å skje.

Nå håper hun politikerne vil revurdere dypvannskai på Hjellnes. Hun og moren har sendt høringsinnspill til både kommune og flere av politikerne i kommunestyret.

Vi har fått sagt det vi mener, men er veldig redd politikerne ikke bryr seg.

Håper på et mirakel

Planen er å bruke stein fra tunnelbyggingen, men Henriksen mener det er mye annet man heller kunne brukt massene til. Og når kommunesammenslåingen kommer skjønner hun ikke hvorfor man trenger en dypvannskai i dette området.

- Nå får vi en kjempefin tunnel og steinmassene kunne blitt brukt til utbedring av fylkesveien ut til Skjervøy. Så kan man ha flyplassen i Sørkjosen og dypvannskai i Rotsund eller på Skjervøy.

Nå håper hun at paradiset deres ved et mirakel vil bli spart.