-  Sett i et Nord-Troms perspektiv er status for fylkesvegplan 2010 - 2013 nedslående lesing. Det (eneste) som omtales fra vår region er Fv 333 Birtavarre, omlegging veg, g/s - veg og bussterminal (delvis gjennomført) og Fv 365 Jøkelfjordvegen, videre utbedring (gjennomført, skriver regionrådet i et enstemmig innspill til fylkets handlingsplan.

Regionrådet skriver videre at forslag til prioriteringer i perioden 2014-2017 ikke inneholder et eneste prosjekt i Nord-Troms.

- Dette kan ikke aksepteres, understreker ordførerne.

- Må prioriteres

Regionrådet nevner flere prosjekter som bør få plass i planen, deriblant Langbakken, der de ber om umiddelbar finansiering slik at utbedringen kan starte så snart reguleringen er gjennomført.

Også Fv 868 Oteren - Lyngseidet må prioriteres, mener ordførerne, og understreker at strekningen ikke har hatt nevneverdig vedlikehold de siste 30 årene.

Videre er skredsikringstiltak nevnt, samt grusvegprogram i Signaldalen, Kitdalen og i Burfjord.

Store, nye prosjekter

Her er både Ullsfjordforbindelsen og Arnøy og Laukøyforbindelsen tatt med.

- Regionrådet støtter fullt og helt opp om at planleggingen av Ullsfjordforbindelsen må komme i gang omgående, og at denne forbindelsen skal ses i sammenheng og koordineres med ny vei trasse over Breivikeidet.

- Det er samfunnsøkonomisk viktig at videre formell planlegging av Arnøy- og Laukøyforbindelsen starter opp i løpet av 2014, slik at planleggingen av nødvendig skredsikring på Arnøy blir gjort innenfor et helhetlig konsept.