Nå blir jeg litt rørt, sier lærer og initiativtaker til Friluftsgjengen på Skjervøy, Frode Langstrand.

Tirsdag ettermiddag mottok han og Monica Sandstrand nemlig en sjekk fra fjorårets 10.klassinger Victoria Figenschou Mathiassen og Maria Solvang.

Penger igjen

Sjekken på 5.000 kroner er penger klasse 10A hadde igjen etter endt skoletur i vår.

- Skjervøysamfunnet hjalp oss slik at vi kom oss på klassetur, gjennom blant annet å kjøpe lodd. Vi ville derfor gi noe tilbake, smiler Solvang.

Både Mathiassen og Solvang er klare på at å gi 5.000 kroner til Friluftsgjengen er noe som var riktig å gjøre.

- Vi har selv vært borti Friluftsgjengen og vet at de gjør et kjempeflott arbeid, smiler de.

Ute i naturen

Friluftsgjengen er et uteprosjekt på barneskolen for elever i 5-7 klasse. Prosjektet startet opp høsten 2010, og var et prøveprosjekt de to første årene.

SE VIDEO: Naturen som klasserom

Nå har prosjektet, som eies av Skjervøy kommune, to ansatte - og har blitt lagt godt merke til andre steder i regionen. Dette året prøver de også med samme prosjekt for fjerdeklassinger.

- Friluftsgjengen er et tilbud til de av elevene som ikke får et godt nok utbytte av dagens undervisning i klasserom.

- Hver onsdag og torsdag tilbringer de timer ute, noe vi ser hjelper til økt mestringsfølelse, økt selvtillit og mot til å jobbe mer med teori i klasserommet, forklarer Langstrand og Sandstrand.

- Blir ikke disse barna satt litt i bås når de deltar på slikt?

- Det viser seg at det har motsatt effekt. Det er nesten status å få være med på de ekskursjonene vi har, sier Sandstrand.

Fikk 3.800 kroner

Og Friluftsgjengen var ikke de eneste som fikk sjekk av fjorårets avgangselever.

Også representanter fra elevrådet på Skjervøy ungdomsskole, Gina Tyldum og Helene Sørensen ble positivt overrasket med sjekken de fikk overrekt på 3.800 kroner.

- Vi vet ikke ennå hva vi skal bruke pengene til. Det finner vi sikkert ut når vi skal ha første elevrådsmøte, sier jentene.

Hva gjelder friluftsgjengen er pengene allerede øremerket.

- De går til årets tur med hund og sleder i Reisadalen, sier Langstrand.

FORNØYD: En glad representant fra elevrådet, Helene Sørensen fikk tirsdag overrakt en sjekk på 3.800 kroner. Foto: Isabell Haug