May Lene Isaksen fra Skjervøy har en 15 år gammel sønn som bor i Tromsø. Sønnen blir 16 år i november, og siden han derfor ikke er gammel nok til å kjøpe Ungdom TOTAL, blir han nødt å bruke barnebillett hver gang han pedler til og fra Tromsø. Dette er mye dyrere, skriver iTromsø.

Ungdom TOTAL koster 600 kroner i måneden, mens barnebilletter ved hans bruk koster 1.600 kroner måneden.

Klaget - og vant fram

– Troms fylkestrafikk har tidligere operert med 16 års aldersgrense på kortet. Unge under 16 år må derfor kjøpe barnebillett, noe Troms fylkestrafikk prøvde å selge inn som et rimelig godt tilbud. Men med regelmessige reiser fram og tilbake fra skolen i Tromsø, og hjemmet vårt på Skjervøy blir det mye penger på en måned. I tillegg til dette kommer jo busskostnader. Til sammen tilsvarer det en urimelig høy sum, bare fordi han ikke er fylt 16 enda, sier May Lene Isaksen til iTromsø.

Isaksen syntes dette rett og slett ble for urettferdig. Og etter mye fortvilelse tok hun derfor saken i egne hender.

– Jeg var flere ganger i diskusjon over telefonen med Troms fylkestrafikk. Jeg forklarte for dem at siden kortet har som formål å hjelpe studenter som bor på hybel i Tromsø, burde det være tilgjengelig for alle som gikk på videregående skole. Jeg ville uttrykke at det for meg var helt uforståelig at sønnen min skulle måtte betale en tusenlapp mer i måneden enn de av klassekameratene hans som var født tidlig på året.

Kunne ha løyet

Først etter at hun hadde sendt inn en skriftlig klage fikk hun telefon fra Troms fylkestrafikk. De var da blitt enige om at de ville senke aldersgrensen på Ungdom TOTAL, slik at alle kan kjøpe kortet det året de fyller seksten.

– Jeg er selvsagt klar over at jeg kunne gjort det på den ”enkle” måten som mange andre og løyet om min sønns alder, men jeg ønsket å gjøre det på den moralske og riktige måten. Noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde, siden jeg er klar over at dette har vært et problem for mange en god stund, forteller Isaksen.