Maria Fagerli (13) og Rowene Wingstad (13) har begge utmerket seg på idrettsbanen.

Begge går begge i 8 klasse på Hatteng skole. De er bestevenninner, treningskompiser og har begge utmerket seg innenfor idretten de driver. Begge er på høyt nasjonalt nivå, Maria innen friidrett og Rowene på skytebanen.

- Vi har vel mye å takke våre foreldre som har tatt oss med på idrettsstevner siden vi var små, sier de to til Framtid i Nord.

Satser på Norgesrekord

Maria Fagerli er en av landets beste friidrettsutøvere i sin årsklasse, og med imponerende 8.07 på 60 meteren satt under Tyringlekene i Oslo, er det kun ei jente i hennes årsklasse som har bedre tid i Norge.

– Pappa (trener Odd Geir Fagerli journ.anm) mener jeg er god nok for en tid under 8 sekunder i år, sier hun, og legger til at Norgesrekorden er på 7.99.

Til helga skal hun representere Troms i PAB lekene i Stjørdal, og mulighetene for rekord er absolutt innen rekkevidde.

– Jeg er i god form, og trent godt i forkant, forteller den talentfulle sprinteren.

Landskytterstevnet

Rowene Wingstad driver også med friidrett, og er sammen med bestevenninnen tatt ut til PAB lekene.

Men for henne er det prestasjonene på skytebanen som hun har gjort seg bemerket med denne sesongen.

Utøveren fra Storfjord skytterlag har en høyst respektabel 14. plass fra årets Landsskytterstevne å vise til, og ikke minst to bronsemedaljer fra Nord Norsk Mesterskap i skyting.

– Det beste jeg har oppnådd i år er 250 poeng på baneskyting og 30/17 på felt, begge under Reisastevnet, forteller hun til avisa.  Det  er imponerende resultat for en 13 åring.

Har det gøy

Venninnene sier de driver med idrett fordi det er gøy, og kan ikke tenke seg et liv uten trening og konkurranser.

Og selv om de begge har gode resultater å vise til sett i lys av sin unge alder, er både Maria og Rowene sulten på å forbedre seg til neste år.

Lørdag og søndag er de klar for å prestere på friidrettsbanen, Maria med mål om minst medalje både på 60 m, 200 m og lengde. Rowene vil være fornøyd med topp 10 plasseringer på de samme distansene.

TREFFSIKKER: Rowene har denne sesongen vist at hun er en svært talentfull skyter.Foto: Arne Teigen
RASK: Marie satt ny personlig rekord på 60 meter med tiden 8.07, no som er landets nest raskeste tid for J13.Foto: Privat