Tidlig fredag morgen hørte Roy Johnsen på Høgegga på Storslett et forferdelig bråk i etasjen over.

- Jeg hører at det smeller mot vinduet på verandaen, flere ganger, sier han.

- Den skulle inn

For å sjekke hva bråket skyldtes, gikk han opp trappa til loftsstua og verandaen. Der oppdaget han raskt årsaken til bråket.

- En ørnunge satt på gelenderet. Hele tiden drev den å skulle fly inn gjennom det stengte vinduet. Den skulle inn, det er garantert, sier han.

Og Johnsen tror han vet årsaken. Rett innenfor verandaen sitter en utstoppet voksen ørn på en grein. Ørna har Johnsen hatt i flere år.

- Kanskje trodde den at det var mora som satt her inne. Den har antakelig fløyet forbi og sett den. Hva ellers skulle den inne i stua her, ler han.

Jaget den

Johnsen var skeptisk til å gå ut på verandaen. Men da fuglen ikke fløy da han nærmet seg, åpnet han verandadøra og tok et steg ut.

- Jeg sto bare en meter i fra, og måtte veive med armene for å få den til å fly vekk, sier han.

Fuglen fløy bort til taket på uthuset før den satte seg i en busk.

- Jeg gikk ned igjen. Men ikke før jeg var kommet ned hørte jeg den igjen romstere der oppe. To ganger måtte jeg jage den bort, forteller han.

- Aldri opplevd liknende

Johnsen er ganske sikker på at det var en ørn han hadde på besøk.

- Jeg ser det på det gule nebbet og føttene. Den har likedan stjert som den jeg har utstoppet, og er hvit i brystet. Broderen trodde også det var ørn, utifra bildet.

Både Johnsen og hans kone Ragnhild Henriksen vet at det er ørn i området.

- Men dette har jeg aldri opplevd. Den var heller ikke det minste redd. Roy gikk ut å hysjet på den flere ganger, men den satt bare å så på oss, forteller Henriksen.

- Den hadde fine farger, men jeg synes kanskje den er litt spraglete til å være ørn, sier hun.

Henriksen har tenkt tanken om det heller er en hauk av noe slag. Historien er uansett en ekteparet blir å huske lenge.

ÅRSAKEN: Roy Johnsen tror ørnungen så "mora" inne i loftsstua og at det var derfor den gjentatte ganger prøvde å fly inn gjennom vinduet. Foto: Isabell Haug
STOR: - Hva om den hadde kommet inn. Den hadde et stort vingespenn, 80 centimeter, kanskje bortimot en meter, sier Johnsen. Foto: Ragnhild Henriksen