Tove Sørheim (66) hadde fredag sin siste arbeidsdag som sjef for Lyngen Folkebibliotek.

Åse Hansen (45) overtok samtidig lederansvaret for biblioteket, som er sentralt plassert på Lyngseidet.

Sørheim begynte på biblioteket i 1988. og har vært leder i drøyt ti år. Hun ble fredag hedret av arbeidsgiveren, Lyngen kommune.

Åse Hansen er fra Finnsnes. Hun har i to år hatt vikarjobb som bibliotekar på Lenvik folkebibliotek.

Gikk på Solhov

- Jeg er ferdigutdannet i dokumentasjonsvitenskap fra Universitetet i Tromsø. Det var ikke ledig stillinger i Lenvik i samsvar med min utdannelse.

Åse Hansen sendte søknad da hun oppdaget annonsen om ledig stilling i Lyngen. En kjøreavstand på drøyt to timer er ikke avskrekkende.

- Jeg gikk første året på videregående skole på Solhov. Jeg har ikke annen tilknytning til Lyngen, men liker å gå i fjellet både sommer og vinter. Lyngen har mye spennende natur å by på.

Møteplass

Noe av det første Hansen gjorde i jobben var å lage Facebook-profil for biblioteket..

- Vi informerer om åpningstider og legger ut ulike typer arrangement. Vi vil også gi lesetips og presentere hva biblioteket.

Hun håper økt tilgjengelighet for publikum vil fange opp flere brukere, og minner om at biblioteket er en sosial møtelass

- Jeg har som ambisjon at biblioteket, sammen med lokalt næringsliv, kan være med på å rekruttere lyngsværinger tilbake til hjemkommunen etter endt utdannelse, forteller biblioteksjef Åse Hansen.