- Det som vil skje er at et kjempestort selskap skal fusjonere med et lite selskap. Her gir vi fra oss eierskap mot at vi får 25 prosent stemmer i et selskap. 25 prosent av stemmene gir deg ingen makt, sier hun.

Hansen sier også dette er en privat foretningsdrift der det er vanskelig å spå framtiden.

- Det er utopisk å tro at man skal få på plass en avtale som skal sikre mot eventualiteter der selskapet kan stå i fare for å bli lagt ned eller flyttet, sier hun.

Hun mener det er mange usikkerhetsmomenter som ikke kan dekkes av en avtale.

- Der er ikke rom for de hensyn vi ønsker skal tas i den brutale økonomiske konsern- verdenen som store konsernselskap opererer i. Der er det kun kroner og øre som teller.

Hansen understreker at hun ikke har sett avtalen selv, og kun tar utgangspunkt i det som har stått i media.

Viktig for regionen

Styrleder i Ymber har tidligere sagt til Framtid i Nord at han gjerne ser at Ymber er et større selskap når de skal gjøre store investeringer. En ny kraftlinje til Skjervøy er kalkulert til 100 millioner kroner, og automatisering av måleravlesning til 40 millioner kroner.

Hansen ser ikke på dette som en grunn for å gi opp eierskapet i selskapet.

- Jeg har sett over årsmeldingen til Ymber for 2013. Jeg kunne ikke se noe som skulle tilsi at slike investeringer vil være umulig å  bære for selskapet, sier hun.

At eierskapet skal forbli slik det er tror hun er viktig for hele regionen.

- I 2013 handlet Ymber varer og tjenester for 38 millioner kroner, mye av dette tilfalt lokalt næringsliv. Ymber er, og har vært en viktig leverandør av kunnskaps-arbeidsplasser for Nordreisa, samtidig som det også er en bedrift som tilbyr arbeidsplasser til vår befolkning som IKKE krever høyere utdanning, skriver Hansen i et leserinnlegg (Les hele innlegget på side 21).