Under en ekstraordinær generalforsamling fikk eierne beskjed om styrets vedtak, som innebar at Ymber AS ikke skulle fusjonere med Troms Kraft AS.

- Men så, kun få dager etterkant får vi vite at det er innkalt til ekstraordinært styremøte der samme sak skal behandles igjen. Dette fordi et styremedlem ikke har forstått saksframlegget, eller  hva vedtaket innbar, sier Johnsen.

Han mener det er underlig at det er utarbeidet et så dårlig saksframlegg at styrerepresentanter ikke forstår det.

- Eller at hun kan ha blitt overtalt til å mene noe annet i etterkant av at hun ”stemte” feil, sier Johnsen.

Ekstra synd

Han legger til at om styremedlemmet har blitt overtalt til å be om nytt møte er det ekstra synd siden det er et kvinnelig medlem.

- Vi sliter med å få kvinnelige representer inn i styrene, og når vi har fått det synes jeg vi skal høre på dem, sier han.

Ordføreren synes det er snodig at et vedtak kan oppheves og legges fram på nytt like etter.

- Jeg synes ikke det skal være så enkelt, sier han.

Arbeidsplasser kan gå tapt

Selv liker ikke ordføreren ideen om en fusjon med Troms Kraft.

- Jeg skulle heller ønske at Ymber kan samarbeide med andre selskap framfor å inngå ekteskap, sier Johnsen.

Johnsen opplyser at rapporten  ”samfunsvirkninger av lokale og regionale energiselskaper” som ble utarbeidet av Trøndelag Forskning og Utvikling, viser at lokale nettselskap gir god forsyningssikkerhet og bekrefter at lokalkunnskap og tilstedeværelse er viktig for beredskapen.

- Et betydelig antall arbeidsplasser kan gå tapt ved en eventuell fusjon mellom et lokalt mindre selskap og et større selskap. Fusjoner gir flere konsekvenser enn bare reduserte nettleie i diskriktet.