Arbeidet så langt med stedsanalysen blir vist som en egen utstilling, og presentert i en vandring gjennom utvalgte satsningsområder med landskapsarkitekt Axel Nitter Sømme og arkitekt Liz Eva Tøllefsen som ”guider”.

Vandringen starter på ettermiddagen tirsdag 23. september med avgang fra Gjestegården.

Det blir idémyldringmøte to timer senere på samme sted. For de som kommer før avgang, serverers det en smak av Lyngen.

”Drømmeseilet”

I samarbeid med elever ved 7. klasse på Eidebakken skole, lages kunstinstallasjonen ”Drømmeseilet” som et innspill til stedsutviklingsprosessen på Lyngseidet. Installasjonen er en del av tettstedsanalysen arkitektgruppen Cubus jobber med for Lyngen kommune.

- Kunstinnstallasjonen Drømmeseilet er utviklet som en del av analysen som et synlig tegn på at noe foregår akkurat nå, og at innbyggerne kan og bør være med å påvirke bruk og utforming av sin egen bygd. Det er en måte å prøve ut midlertidig, i full skala, å bruke kunst / installasjon / arkitektoniske elementer som attraksjon, skriver Cubus i ei pressemelding.

Velkjent element

Seilet er et velkjent element i maritime miljøer, men har langt på vei blitt erstattet i nyttetransporten.

Når Lyngseidet nå skal finne ”kjernen” i stedet sitt egen DNA, kan et drømmeseil vise tanker og håp om framtiden. Hvordan kan tegninger og ord la historien om Lyngseidet komme tilsyne?

Lokaliseringen av installasjonen på kaia tester ut ny bruk av et viktig område der fjorden møter land, turistene møter lokale, og hvor hverdagslivet utspiller seg.

Arbeidet med installasjonen finner sted tirsdag formiddag på plassen foran Rådhuset.

Rangerer prosjekter

Lyngen kommune har engasjert Arkitektgruppen Cubus i arbeidet med tettstedsanalyse for Lyngseidet.

I analysen skal vi mellom annet finne aktuelle utbyggingsområder, drøfte veisystemet, og foreslå, lokalisere og rangere mulige prosjekter.

Det er innbyggerene selv som vil ta arenaane i bruk når dei står ferdige, og vi håper dette arrangementet kan bidra til å bygge nettverk og styrke fellesskapet mellom ulike aktørar i kommunen.