Daglige oppdateringer på Facebook-sida, "Fergesambandet Lauksundskaret-Storstein-Nikkeby", irriterer flere enn bare de reisende på sambandet.

Også fylkesråd for samferdsel i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp), har bitt seg merke i hvordan fergekapasiteten har blitt kraftig svekket.

- Det er en håpløs situasjon, sier Prestbakmo.

For tung

Øyfolket har altså opprettet en egen Facebook-side. Der kan reisende registrere hvor mange biler som står igjen på fergeleiene når ferga går. Både onsdag og tirsdag ble det rapportert om biler som sto igjen.

Problemene for arnøyfolket oppsto for alvor da ferga "Reinøy" gjennomgikk en større ombygging tidligere i år.

Krav gjorde at den gamle salongen nede ble stengt og en ny ble bygget oppe på toppdekket. Det ingen lot til å være klar over, var at denn ombyggingen medførte en såpass stor vektøkning på båten at lastekapasiteten ble kraftig redusert.

Dagens fylkesråd har arvet denne saken fra sine forgjengere, og vil ikke komme med noen kritikk.

- Men jeg er ikke spesielt fornøyd, og har krevd en løsning.

Håpløs

Det er Troms Fylkestrafikk som inngår kontraktene med de ulike rederiene. Arnøy-sambandet trafikkeres av "Reinøy", eid og drevet av Torghatten Nord AS. Fylkesråd Prestbakmo sier han har forlangt en avklaring fra Troms Fylkestrafikk.

- Jeg har bedt om en rask tilbakemelding på hva man kan gjøre. Situasjonen som den er i dag er jo håpløs og kan ikke fortsette.