Politikerne var langt fra fornøyd med at verken styreleder eller direktør i Ymber kom til mandagens formannskapsmøte på Skjervøy.

– Straks etter at det ble klart at styret hadde omgjort vedtaket og gått innfor fusjon, inviterte jeg styreleder Halvar Solheim til å komme i møtet her og informere. Søndag fikk jeg beskjed om at administrerende direktør Erling Martinsen ville komme istedenfor.

LES OGSÅ: Samarbeid - ikke ekteskap

- Unnskylding

Imidlertid ville været det annerledes. Stengt E6 som følge av mandagens snøvær gjorde at formannskapet satt tilbake uten noen informasjon. Dette fikk flere til å reise bust.

LES OGSÅ: Styret snudd

– Direktøren har sagt i media at om vi kjente bedre til detaljene ville vi ikke vært mostandere. Likevel unnlater de å komme hit i dag, sa Einar lauritzen (Ap), og gikk langt i å antyde at det ikke var tilfeldig.

– Været er bare en unnskyldning. Hadde de villet, hadde de ordnet det.

Solospill

Flere av politikerne var også opptatt av det de mener er direktørens solospill.

– Denne prosessen har pågått uten at eierne av selskapet har fått noen informasjon. Det veriker som om administrasjonen her lever sitt eget liv, sa Høyres Mona Jørgensen.

– Vi sitter bare på flere og flere spørsmål.

LES OGSÅ: Stanset fusjon

Etter en kort debatt ble man enig om å innkalle Ymber-ledelsen til et nytt møte, i kombinasjon med et ekstraorinært formannskapsmøte.

– Vi kommer ikke lengre så lenge vi ikke har informasjon, sa Ørjan Albrigtsen.

– Jeg er skeptisk til en fusjon, og vi må få mer informasjon.

– Ikke forsvarlig

Administrerende direktør i Ymber, Erling S. Martinsen, avviser på det sterkeste at han ikke ville til Skjervøy.

– Det var stengt på Sørkjosfjellet som som følge av en kollisjon og politiet kunne ikke si når veien ble åpnet. I tillegg hadde jeg sommerdekk på bilen og fant det derfor ikke forsvarlig.

Når det kommer til påstandene om at han har kjørt et solospill, ønsker han ikke å gi kommentarer. Ei heller vil han dele hve, som deltok i forhandlingene med Troms Kraft.

– Men jeg synes det er beklagelig at det kommer så vidt sterke utsagn.

At ikke eierne føler seg tilstrekkelig informert synes han er synd.

– Jeg skulle gjerne sett at de var mer ”on track”.

Kommer

Dersom formannskapet i Skjervøy innkaller til nytt møte, vil Martinsen stille.

– Både Halvar Solheim og jeg kan og vil, men det ble veldig kort varsel for Halvar som var på reise. Og for eget vedkommende var det altså været som skapte problemer.