Etter at det for snart to uker siden ble startet en innsamlingsaksjon på Facebook for kreftsyke Monica Eriksen, er det nå kommet inn over 120.000 kroner.

Trebarnsmoren fra Lyngseidet sier det fremdeles er helt ufattelig.

- Jeg får meldinger fra folk så langt sør som i Kristiansand. Jeg svarer så godt jeg kan, men det hele er sånt som man egentlig ikke tror på, sier hun.

LES MER: - Helt uvirkelig at det skjer

Holder folk oppdaterte

Eriksen sier det har vært vanskelig for henne å fortelle offentligheten om tilstanden hennes. Før hun gikk i media var det bare de nærmeste som visste om det. Likevel ønsker hun nå å oppdatere folk på hvordan det går fremover.

- Saka har blitt så bra at jeg bare må. I tillegg har de som har hjulpet meg krav til å få vite hva som skjer videre og hvordan det går med meg. Når jeg først har valgt å være åpen om det så må jeg bare fortsette, sier hun.

Mandag var en mann fra Storfjord innom henne for å hente siste epikrise fra sykehuset. Den skal han, på frivillig basis, oversette til tysk.

I neste uke går epikrisen, MR-resultater og andre prøver i posten til legene i Tyskland.

- Også er det bare å vente på svar. Men siden jeg har ventet i sju år, kan jeg godt vente litt til. Nå som jeg vet at folk har vært så fantastiske å samle inn penger, og at jeg kommer meg dit uansett, går det bra, sier hun.

Telefon fra Helse Nord

Eriksen forteller at etter at saken ble kjent i media, fikk hun en telefon fra Helse Nord.

- Hun spurte om vi hadde vært i kontakt med dem, og jeg sa ja. Men hun kunne ikke finne ut av når.

Personen fra Helse Nord fortalte Eriksen hva hun skulle gjøre for å eventuelt motta støtte til Tysklandturen.

- Hvis nevrokirurgen på Rikshospitalet går god for at behandlingen i Tyskland kan få meg frisk så skal jeg sende dem en bekreftelse på dette. Hun kunne ikke svare meg på om dem da vil hjelpe meg med å betale for turen, så jeg vet egentlig ikke helt hvorfor hun ringte, sier Eriksen.

Hun konstaterer at nå har de i allefall pratet sammen slik at de begge husker det.

- Jeg og fastlegen min skal gjøre det hun har sagt, slik at alle muligheter er prøvd, avslutter hun.