Reisadalen: Forrige uke ble det klart at det var Reisa Friluftssenter som vant budrunden og fikk kjøpe leirskolen i Sappen. Allerede 1. oktober overtar de nøklene fra de forrige driverne Ole Johnny og Gunn Valø. Og bestillingene lar ikke vente på seg.

- Neste helg får vi 50-60 konfirmanter hit på overnatting. Det kan virkelig kalles en pangstart og det er kjempespennende, forteller en av de nye eierne, Karina Nordberg.

Skaper egen arbeidsplass

Sammen med søsteren Hege og faren Terje Nordberg, har de dannet det nye selskapet Reisa Friluftssenter, som skal eie og drive leirskolen videre. Karina Nordberg har fagbrev i reiseservice og har jobbet i 8 år som guide ved Villmarksenteret på Kvaløya. Søsteren Hege har fagbrev som motormann.

- Siden vi er så unge og ikke hatt en egen bedrift før, er det mye vi må lære og sette oss inn i. Vi har ikke erfaringen, men masse ideer, vilje og pågangsmot til å kunne skape vår egen arbeidsplass i framtiden, forteller Nordberg.

- I tillegg har vi fått masse hjelp av Ole Johnny og Gunn, legger hun til.

Faren Terje Nordberg er også deleier av selskapet. Han har jobbet som vaktmester i Nordreisa Kommune gjennom flere år og drevet eget gårdsbruk på Liland i Reisadalen.

- Pappa er en altmuligmann og kan fikse det meste. Heldigvis har vi fått han med på laget, sier Nordberg.

Nye tilbud

På høsten avsluttes leirskolesesongen, men Nordberg er sikker på å starte opp med leirskole igjen fra neste høst. På sikt vil hun se på mulighetene for å kunne ha nye tilbud, som for eksempel fjell- og elveguiding.

- Vi er veldig interessert i å samarbeide med lokale aktører på markedet, som allerede har kunnskap om turisme her i Reisadalen. Vi vil satse på turister, men også ha et tilbud til lokalbefolkningen, forteller Nordberg.

Før de kommer i gang for fullt, gjenstår en del oppussingsarbeid. Blant annet skal de tidligere skolebygningene bli eget til kurs – og konferansevirksomhet.

Gir seg 12 år

Ekteparet Ole Johnny og Gunn Valø har sammen drevet leirskolen og overnattingsstedet i over 12 år. Forrige uke hadde de Skibotn skole på besøk og elevene storkoste seg.

- Det er artig å være på leirskole. Vi har lært om naturen, førstehjelp, kanopadling og hvordan vi skal klare oss uten foreldre, forteller elevene Lars Seppola og John Aage Hamnvik.

I løpet av alle disse årene har ekteparet Valø også hatt turister fra hele Europa innom, og noen har gjort ekstra inntrykk.

- I sommer kom en mann fra Tsjekkia innom. I over 5 år hadde han gått på fottur rundt i Europa og hadde byttet sko flere ganger. Sånne mennesker gjør denne jobben veldig interessant, forteller Ole Johnny Valø.

I over 12 år har Ole Johnny og Gunn Valø drevet Sappen Leirskole. Foto: Rakel Lund Heggelund